Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts multivārāmajā katlā izrādās ar īpašu garšu un dzidru buljonu. Turklāt tas labi saglabā savu formu. Šo ēdienu var pasniegt uz svētku galda!

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +8
  • Cūkas kāja 700 g
  • Liellopa krūtiņa 300 g
  • Burkāns 1 gab
  • Selerijas 1 kāts
  • Pētersīļa sakne 1 gab
  • Ķiploki 4 daiviņas
  • Smaržīgais pipars 5 graudiņi
  • Lauru lapa 2 gab
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 83 kcal
Olbaltumvielas: 6.55 g
Tauki: 6.07 g
Ogļhidrāti: 0.91 g
Pagatavošana
8 stunda. 20 min.Drukāt
  • Rūpīgi nomazgāt cūkas kāju, sadalīt uz pusēm vai vairākās daļās. Nomazgāt liellopa krūtiņu.
  • Ievietot gaļu traukā, ieliet ūdeni, lai ūdens līmenis būtu apmēram par 5 cm virs gaļas (taču ne augstāk par ūdens maksimālā līmeņa zīmi).
  • 4 stundas ieslēgt režīmu «Galerts».
  • Kad buljons gandrīz sāk vārīties, atvērt vāku un rūpīgi nosmelt putas ar taukiem. Vārīt buljonu apmēram 5-7 minūtes ar atvērtu vāku, turpinot nosmelt putas. Kad putas vairs neveidojas, aizvērt vāku.
  • Stundu pirms vārīšanas beigām pievienot notīrītos burkānus, pētersīļa sakni un veselu selerijas kātu.
  • Pievienot veselas ķiploka daiviņas, piparus, lauru lapas, sāli.
  • Pēc programmas darba beigām izņemt gaļu un dārzeņus no buljona.
  • Atdalīt gaļu no kauliem, sadalīt gaļu šķiedrās un ielikt formā.
  • Ar karoti nosmelt taukus no buljona virsmas. Izkāst buljonu formā, uzlejot uz gaļu.
  • Ļaut atdzist, pēc tam ievietot formu ledusskapī, līdz masa pilnībā sastingst. Pasniegt ar mārrutkiem un sinepēm.

Padoms!
Cūkas kājas buljons parasti ir ļoti piesātināts, un galertam nav nepieciešams pievienot želatīnu. Lai iegūtu blīvāku konsistenci, pēc vēlēšanās gatavam buljonam var pievienot 1 ĒK uzbrieduša želatīna.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv