Griķu zupa ar vistu, kartupeļiem un dārzeņiem ir vienkāršs un ātri pagatavojams pirmais ēdiens. Vārīts vistas buljonā. Tas izrādās garšīgs, barojošs un smaržīgs.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas gaļa 400 g
- Griķi 125 g
- Kartupelis 6 gab
- Burkāns 1 gab
- Sīpols 1 gab
- Sāls 1 ĒK
- Malti melnie pipari 2 g
- Pētersīļi 30 g
- Lauru lapa 2 g
- Ūdens 4000 ml
Uz porciju
Kalorijas: 32 ккал
Proteīns: 1.77 г
Tauki: 1.11 г
Ogļhidrāti: 3.66 г
Soļi
-
Pannā ielej ūdeni, kad tas uzvārās, liec tajā sasmalcinātu vistu. Vāra buljonu, noņemot putas.
-
Kartupeļus nomizo un sagriež. Noskalo griķus.
-
Sīpolu sagriež un burkānu sarīvē. Pannā apcep dārzeņus.
-
15 minūtes pēc vārīšanas pievienojiet buljonam griķus un kartupeļus. Vāra vēl 20 minūtes.
-
Pēc 20 minūtēm pievieno apceptos dārzeņus, zaļumus, lauru lapu. Garšojiet ar sāli un pipariem. Pagatavojiet vēl 5 minūtes.
-
Gatavu zupu pasniedz ar maizi. Labu apetīti.