Diētiskā griķu zupa

Griķu zupa ar vistu, kartupeļiem un dārzeņiem ir vienkāršs un ātri pagatavojams pirmais ēdiens. Vārīts vistas buljonā. Tas izrādās garšīgs, barojošs un smaržīgs.

Sastāvdaļas
Porcijas: +13
  • Vistas gaļa 400 g
  • Griķi 125 g
  • Kartupelis 6 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Sāls 1 ĒK
  • Malti melnie pipari 2 g
  • Pētersīļi 30 g
  • Lauru lapa 2 g
  • Ūdens 4000 ml
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 32 kcal
Olbaltumvielas: 1.77 g
Tauki: 1.11 g
Ogļhidrāti: 3.66 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Pannā ielej ūdeni, kad tas uzvārās, liec tajā sasmalcinātu vistu. Vāra buljonu, noņemot putas.
  • Kartupeļus nomizo un sagriež. Noskalo griķus.
  • Diētiskā griķu zupa - 3
    Sīpolu sagriež un burkānu sarīvē. Pannā apcep dārzeņus.
  • Diētiskā griķu zupa - 4
    15 minūtes pēc vārīšanas pievienojiet buljonam griķus un kartupeļus. Vāra vēl 20 minūtes.
  • Diētiskā griķu zupa - 5
    Pēc 20 minūtēm pievieno apceptos dārzeņus, zaļumus, lauru lapu. Garšojiet ar sāli un pipariem. Pagatavojiet vēl 5 minūtes.
  • Diētiskā griķu zupa
    Gatavu zupu pasniedz ar maizi. Labu apetīti.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv