Biezpiena cepumi ar bezē

Biezpiena cepumi ar bezē ir gards un skaists deserts. Nesaldināta mīkla izrādās ļoti maiga un mīksta, labi sader ar saldo bezē pildījumu. Šīs receptes mīkla ir ļoti elastīga, tāpēc ar to ir viegli strādāt.

Sastāvdaļas
Porcijas: +10
  • Kviešu milti 150 g
  • Biezpiens 5% 70 g
  • Sviests 70 g
  • Cukurs 70 g
  • Vistas olas 1 gab
  • Soda 2 g
  • Citronu sula 2 ml
  • Vanilīns 2 g
  • Pūdercukurs 2 ĒK
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 344 kcal
Olbaltumvielas: 8.07 g
Tauki: 15.72 g
Ogļhidrāti: 43.44 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Biezpiena cepumi ar bezē - 1
    Izsijāt miltus caur sietu. Ievietojiet sviestu saldētavā uz 10 minūtēm. Nomazgājiet olu, atdaliet dzeltenumu no olbaltumvielām. Sagatavojiet mikseri un blenderi. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  • Biezpiena cepumi ar bezē - 2
    Izmantojot blenderi, samaļ miltus ar sviesta gabaliņiem. Sodas dzēšana ar citronu sulu, sajaukt to ar biezpienu un olas dzeltenumu, pievienot miltu masai. Ar rokām mīciet gludu, elastīgu mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 60 minūtēm.
  • Biezpiena cepumi ar bezē - 3
    Ar mikseri saputo olbaltumvielas ar vaniļu līdz pūkainai. Sakuļ olbaltumvielas lēnā ātrumā, pievienojot cukuru pa daļām, līdz stiprām virsotnēm. Sadaliet bezē divās daļās.
  • Biezpiena cepumi ar bezē - 4
    Sadaliet mīklu uz pusēm. Katru daļu izrullē plānā kvadrātveida kārtā, ietauko ar pusi bezē un savērp rullī. Rullīti sagriež gabalos ik pēc 3 cm.Visus gabaliņus ar sagriezto pusi uz leju liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar silikona paklājiņu. Liek cepeškrāsnī uz 25 minūtēm.
  • Pasniedziet biezpiena cepumus pārkaisītus ar pūdercukuru.

Padoms!
Lai cepumi būtu veselīgāki, nomainiet cukuru ar stēviju vai eritritolu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv