Ja jums patīk spilgtas, garšīgas, maigas vafeles, tad iesakām tās pagatavot no ķirbja elektriskajā vafeļu pannā. Vafeles ir mīkstas, smaržīgas, tās var pasniegt pie tējas vai kafijas, papildināt ar ievārījumu, medu vai vienkārši pārkaisīt ar pūdercukuru.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Ķirbis 250 g
- Cietais siers 80 g
- Kviešu milti 100 g
- Vistas olas 1 gab
- Ķiploki 1 daiviņa
- Augu eļļa 1 TK
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Žāvēti garšaugi pēc garšas
- Pētersīļi
- Dilles
- Skābais krējums
Uz porciju
Kalorijas: 159 ккал
Proteīns: 8.62 г
Tauki: 6.13 г
Ogļhidrāti: 18.43 г
Soļi
-
Sagatavojiet visus nepieciešamos produktus. Noņemiet mizas no ķirbja.
-
Sieru un ķirbi sarīvē uz rupjās rīves.
-
Sajauc rīvētu sieru, ķirbi, pievieno olu un sasmalcinātu ķiploku.
-
Izsijāt miltus.
-
Visas sastāvdaļas sablendē līdz viendabīgai masa.
-
Sāli pēc garšas un pievienojiet maltus piparus un garšvielas. Tāpat, ja jums ir svaigi garšaugi, sagrieziet tos smalki un pievienojiet mīklai. Visu labi samaisiet.
-
Apsmērē ar eļļu un uzsilda vafeļu pannu.
-
Izklājiet mīklu 1,5 ēdamkarotes katrai vafelei un cepiet 5-7 minūtes.
-
Ķirbju siera vafeles ir lieliskas sātīgas brokastis. Pasniedz ar skābo krējumu un svaigiem garšaugiem. Labu apetīti!