Kūka no kabaču pankūkām

Piedāvājam pagatavot neparastu kūku no kabaču pankūkām. Šis ēdiens ir lieliski piemērots brokastīm, pusdienām vai vakariņām. Sātīga un garda kūka, kas patiks visai jūsu ģimenei.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Kabacis 800 g
  • Kviešu milti 3 ĒK
  • Vistas olas 3 gab
  • Cepamais pulveris 1 TK
  • Kefīrs 1% 200 ml
  • Dilles 30 g
  • Olīveļļa 2 ĒK
  • Tomāts 300 g
  • Skābais krējums 10% tauku 180 g
  • Ķiploki 1 daiviņas
  • Dilles 10 g
  • Pētersīļi  pēc garšas
  • Adigejas sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 76 kcal
Olbaltumvielas: 2.85 g
Tauki: 4.37 g
Ogļhidrāti: 6.17 g
Pagatavošana
50 min.Drukāt
  • Sagatavojiet visus nepieciešamos produktus. Nomazgājiet tomātus un sagrieziet apaļās šķēlēs. Kabacis rupji sarīvē, sāli, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm. Nomazgājiet zaļumus, nosusiniet uz papīra dvieļiem un smalki sagrieziet.
  • Kūka no kabaču pankūkām - 2
    Sarīvētajam kabacim pievieno olas, cepamo pulveri, kefīru, dilles, miltus un cieti. Samaisiet līdz viendabīgai masai.
  • Kūka no kabaču pankūkām - 3
    Uz mērenas uguns apcep pankūkas no abām pusēm līdz zeltaini brūnai. Ļaujiet pagatavotajām pankūkām atdzist.
  • Pagatavo mērci kabacim pankūkām. Skābajam krējumam pievieno ķiplokus un zaļumus. Rūpīgi samaisa un ļauj mērcei nostāvēties 5-7 minūtes.
  • Kūka no kabaču pankūkām - 5
    No kabaču pankūkām veido kūku. Pankūku iesmērē ar skābā krējuma mērci un liek virsū tomātus.
  • Kūka no kabaču pankūkām - 6
    Kabaču kūku var pasniegt gan aukstu, gan karstu. Kūkas augšējo kārtu pārkaisa ar smalki sagrieztām dillēm.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv