Kabaču pankūkas ir mazāk kaloriju nekā parastās klasiskās. Mīkla ir ātri un viegli pagatavojama, un to var uzglabāt ledusskapī līdz pat 24 stundām.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Kviešu milti 100 g
- Vistas olas 1 gab
- Piens 100 ml
- Kabači 180 g
- Augu eļļa 2 ĒK
- Skābais krējums 3 ĒK
- Ķiploki 4 g
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Dilles pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 156 ккал
Proteīns: 4.11 г
Tauki: 9.58 г
Ogļhidrāti: 13.32 г
Soļi
-
Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas. Iepriekš izsijāt miltus. Kabačus nomazgā un sarīvē uz smalkās rīves.
-
Sarīvētajam kabaču bļodā pievieno sāli, piparus un olu. Visu kārtīgi samaisa. Ielejiet pienu vai ūdeni. Vēlreiz samaisiet.
-
Maisījumam pakāpeniski pievieno miltus, katru reizi maisot. Pievērsiet uzmanību mīklas konsistencei. Mīklai nevajadzētu būt pārāk šķidrai, bet arī ne pārāk biezajai.
-
Uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā eļļas lej ēdamkaroti mīklas un cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.
-
Pagatavo pankūku mērci. Bļodā sajauc skābo krējumu vai jogurtu ar dillēm un ķiplokiem. Katras pankūkas, plānā kārtiņā apsmērē ar mērci un sarullē. Labu apetīti!