Rīvētu kabaču pankūkas

Kabaču pankūkas ir mazāk kaloriju nekā parastās klasiskās. Mīkla ir ātri un viegli pagatavojama, un to var uzglabāt ledusskapī līdz pat 24 stundām.

Sastāvdaļas
Porcijas: +2
  • Kviešu milti 100 g
  • Vistas olas 1 gab
  • Piens 100 ml
  • Kabači 180 g
  • Augu eļļa 2 ĒK
  • Skābais krējums 3 ĒK
  • Ķiploki 4 g
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Dilles  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 156 kcal
Olbaltumvielas: 4.11 g
Tauki: 9.58 g
Ogļhidrāti: 13.32 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Rīvētu kabaču pankūkas - 1
    Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas. Iepriekš izsijāt miltus. Kabačus nomazgā un sarīvē uz smalkās rīves.
  • Sarīvētajam kabaču bļodā pievieno sāli, piparus un olu. Visu kārtīgi samaisa. Ielejiet pienu vai ūdeni. Vēlreiz samaisiet.
  • Maisījumam pakāpeniski pievieno miltus, katru reizi maisot. Pievērsiet uzmanību mīklas konsistencei. Mīklai nevajadzētu būt pārāk šķidrai, bet arī ne pārāk biezajai.
  • Rīvētu kabaču pankūkas - 4
    Uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā eļļas lej ēdamkaroti mīklas un cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.
  • Pagatavo pankūku mērci. Bļodā sajauc skābo krējumu vai jogurtu ar dillēm un ķiplokiem. Katras pankūkas, plānā kārtiņā apsmērē ar mērci un sarullē. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv