Liesa zupa ar griķiem

Liesa griķu zupa ir ļoti garšīgs, smaržīgs pirmais ēdiens jūsu pusdienu galdam. Tas noteikti patiks tiem, kas gavē, seko savai figūrai vai ievēro diētu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +5
  • Griķi 125 g
  • Kartupelis 3 gab
  • Tomāts 3 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Pētersīļi 15 g
  • Ūdens 2500 ml
  • Augu eļļa 30 ml
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 34 kcal
Olbaltumvielas: 0.91 g
Tauki: 1.01 g
Ogļhidrāti: 5.41 g
Pagatavošana
45 min.Drukāt
  • Nomizo un nomazgā visus dārzeņus. Kartupeļus sagriež kubiņos. Burkānus un tomātus sarīvē uz rupjās rīves. Noskalojiet un smalki sagrieziet garšaugus.
  • Liesa zupa ar griķiem - 2
    Pagaidiet, līdz pannā uzvārās ūdens, un ievietojiet tajā griķus un kartupeļu kubiņus.
  • Uz pannas nedaudz augu eļļas apcep sīpolus, tomātus un burkānus.
  • Liesa zupa ar griķiem - 4
    Pievienojiet pannas saturu zupai. Sāls un pipari pēc garšas. Vāra 5 minūtes, līdz gatavs.
  • Gatavai zupai pievieno smalki sagrieztus zaļumus. Lej zupu bļodiņās un pasniedz ar baltmaizes vai brūnās maizes šķēlītēm.

Padoms!
Ēdienu gatavošanai izmantojiet tikai svaigus un kvalitatīvus dārzeņus.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv