Marinētas olas: garšīga alus uzkoda

Marinētas olas ir tradicionāls angļu ēdiens. Pēc receptes cieti vārītas, lobītas vistu olas pārlej ar marinādi, kas sastāv no ūdens, etiķa, sāls un garšvielām. Pēc 5-14 dienām marinētas olas var pasniegt kā alus uzkodu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +5
  • Vistas olas 10 gab
  • Vīna etiķis 6% 300 ml
  • Ūdens 100 ml
  • Cukurs 2 ĒK
  • Šķidrie dūmi ½ TK
  • Sāls 2 TK
  • Paprikas maisījums 1 TK
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 94 kcal
Olbaltumvielas: 5.63 g
Tauki: 5.03 g
Ogļhidrāti: 6.31 g
Pagatavošana
20 min.Drukāt
  • Marinētas olas - 1
    Nomazgājiet olas un vāriet 10 minūtes. Sterilizēt burkas un vākus.
  • Marinētas olas - 2
    Katliņā apvieno vīna etiķi, ūdeni, cukuru, «šķidro dūmu», sāls un piparu maisījumu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.
  • Marinētas olas - 3
    Vārītās olas nomizo, liek burkās un piepilda ar karstu marinādi. Cieši aizveriet burkas ar vākiem un pagaidiet, līdz tās atdziest. Pēc pilnīgas atdzesēšanas marinētas olas ielieciet ledusskapī uz 7 dienām.
  • Marinētas olas - 4
    Pasniedziet marinētas olas ar glāzi auksta alus.

Padoms!
Lai marinētas olas būtu veselīgākas, receptē nedaudz samaziniet etiķa un cukura daudzumu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv