Marinētas olas ir tradicionāls angļu ēdiens. Pēc receptes cieti vārītas, lobītas vistu olas pārlej ar marinādi, kas sastāv no ūdens, etiķa, sāls un garšvielām. Pēc 5-14 dienām marinētas olas var pasniegt kā alus uzkodu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas olas 10 gab
- Vīna etiķis 6% 300 ml
- Ūdens 100 ml
- Cukurs 2 ĒK
- Šķidrie dūmi ½ TK
- Sāls 2 TK
- Paprikas maisījums 1 TK
Uz porciju
Kalorijas: 94 ккал
Proteīns: 5.63 г
Tauki: 5.03 г
Ogļhidrāti: 6.31 г
Soļi
-
Nomazgājiet olas un vāriet 10 minūtes. Sterilizēt burkas un vākus.
-
Katliņā apvieno vīna etiķi, ūdeni, cukuru, «šķidro dūmu», sāls un piparu maisījumu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.
-
Vārītās olas nomizo, liek burkās un piepilda ar karstu marinādi. Cieši aizveriet burkas ar vākiem un pagaidiet, līdz tās atdziest. Pēc pilnīgas atdzesēšanas marinētas olas ielieciet ledusskapī uz 7 dienām.
-
Pasniedziet marinētas olas ar glāzi auksta alus.
Padoms!
Lai marinētas olas būtu veselīgākas, receptē nedaudz samaziniet etiķa un cukura daudzumu.