Vai zinājāt, ka sviesta bekas 90% sastāv no ūdens? Atlikušos 10% veido ogļhidrāti, šķiedrvielas, labvēlīgie mikroelementi un, protams, olbaltumvielas. Šādas sēnes ir ideāli piemērotas cilvēkiem, kuri seko figūrai.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Sviesta bekas 2000 g
- Ūdens 1000 ml
- Cukurs 40 g
- Sāls 28 g
- Lauru lapa 3 gab
- Piparu graudi 6 gab
- Neļķes 3 gab
- Galda etiķis 9% 15 ml
- Ķiploki 4 g
Uz porciju
Kalorijas: 17 ккал
Proteīns: 0.59 г
Tauki: 0.26 г
Ogļhidrāti: 3.43 г
Soļi
-
Noskalojiet sēnes zem tekoša ūdens. Nomizojiet tos un rupji sasmalciniet. Nomazgājiet ķiplokus un noņemiet ādu.
-
Ielejiet pannā ūdeni, ielieciet sēnes un sāli. Pēc vārīšanas noņemiet putas. Vāra sviesta bekas 20 minūtes uz vidējas uguns. Nolejiet ūdeni un atstājiet sēnes caurdurī.
-
Katliņā uzvāra ūdeni. Pievieno cukuru, sāli, piparus, krustnagliņas. Ielieciet vārītas sēnes. Samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un turpiniet gatavot vēl 30 minūtes. 5 minūtes pirms beigām ielej etiķi.
-
Ielieciet lauru lapu un ķiplokus burku apakšā. Virsū liek sēnes. Ielej marinādi.
-
Lai marinētas sēnes visu ziemu priecētu ar savu garšu un aromātu, uzglabājiet burkas vēsā vietā.