Marinētas sviesta bekas

Vai zinājāt, ka sviesta bekas 90% sastāv no ūdens? Atlikušos 10% veido ogļhidrāti, šķiedrvielas, labvēlīgie mikroelementi un, protams, olbaltumvielas. Šādas sēnes ir ideāli piemērotas cilvēkiem, kuri seko figūrai.

Sastāvdaļas
Porcijas: +2
  • Sviesta bekas 2000 g
  • Ūdens 1000 ml
  • Cukurs 40 g
  • Sāls 28 g
  • Lauru lapa 3 gab
  • Piparu graudi 6 gab
  • Neļķes 3 gab
  • Galda etiķis 9% 15 ml
  • Ķiploki 4 g
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 17 kcal
Olbaltumvielas: 0.59 g
Tauki: 0.26 g
Ogļhidrāti: 3.43 g
Pagatavošana
20 min.Drukāt
  • Marinētas sviesta bekas - 1
    Noskalojiet sēnes zem tekoša ūdens. Nomizojiet tos un rupji sasmalciniet. Nomazgājiet ķiplokus un noņemiet ādu.
  • Marinētas sviesta bekas - 2
    Ielejiet pannā ūdeni, ielieciet sēnes un sāli. Pēc vārīšanas noņemiet putas. Vāra sviesta bekas 20 minūtes uz vidējas uguns. Nolejiet ūdeni un atstājiet sēnes caurdurī.
  • Katliņā uzvāra ūdeni. Pievieno cukuru, sāli, piparus, krustnagliņas. Ielieciet vārītas sēnes. Samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un turpiniet gatavot vēl 30 minūtes. 5 minūtes pirms beigām ielej etiķi.
  • Ielieciet lauru lapu un ķiplokus burku apakšā. Virsū liek sēnes. Ielej marinādi.
  • Marinētas sviesta bekas - 5
    Lai marinētas sēnes visu ziemu priecētu ar savu garšu un aromātu, uzglabājiet burkas vēsā vietā.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv