Tikai daži cilvēki var pusdienās atteikties no karstas, bagātīgas ukraiņu pupiņu zupas ar cūkgaļu. Mazie, maigas, sulīgas cūkgaļas gabaliņi, baltās pupiņas, kartupeļi, cepti sīpoli un burkāni, smaržīgas garšvielas, unikālā svaigu garšaugu garša un sātīgs gaļas buljons – tas ir neticami garšīgi un apmierinoši.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Cūkgaļa 500 g
- Baltās pupiņas 300 g
- Kartupelis 5 gab
- Sīpols 1 gab
- Burkāns 1 gab
- Augu eļļa 2 ĒK
- Lauru lapa 2 gab
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 170 ккал
Proteīns: 8.27 г
Tauki: 7.61 г
Ogļhidrāti: 18.41 г
Soļi
-
Noskalojiet un iemērciet pupiņas siltā ūdenī uz nakti. Notīriet un nomazgājiet dārzeņus, sagatavojiet pārējās nepieciešamās sastāvdaļas.
-
Uzkarsē pupiņas līdz vārīšanās temperatūrai un notecina pirmo ūdeni. Cūkgaļu sagriež mazos gabaliņos, pannā ar pupiņām ielej jaunu ūdeni, iemet cūkgaļas gabalus. Kad ūdens sāk vārīties, noteikti noņemiet putas un vāriet uz lēnas uguns 40 minūtes, līdz tas ir pusgatavs.
-
Tad pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli un vāra vēl 10 minūtes. Uz pannas apcep smalki sagrieztus sīpolus un sarīvētus burkānus līdz zeltaini brūnai.
-
Vārošajam buljonam pievieno pannā apceptus burkānus un sīpolus, lauru lapu, piparus un vāra zupu vēl 10 minūtes, uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot.
-
Skaistā dziļā šķīvī lej ukraiņu pupiņu zupu ar cūkgaļu, pievieno ķiplokus un smalki sakapātus pētersīļus.