Skābpiena zupa

Tik vieglu un veselīgu zupu var ēst gan aukstu, gan siltu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Skābpiena dzēriens (matconi) 1000 ml
  • Skābais krējums 300 g
  • Ūdens 1500 ml
  • Prosa 50 g
  • Kviešu milti 75 g
  • Sīpols 250 g
  • Sviests 50 g
  • Koriandrs  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
  • Selerijas kāts  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 64 kcal
Olbaltumvielas: 1.67 g
Tauki: 4.21 g
Ogļhidrāti: 4.88 g
Pagatavošana
1 stunda. 30 min.Drukāt
  • Sajauc kviešus un miltus, pievieno skābpiena dzērienu (maconi) un skābo krējumu. Labi samaisa ar putojamo slotiņu.
  • Pamazām ielej ūdeni un liek uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot.
  • Kad kvieši ir gatavi, pievieno seleriju un vāra vēl 10 minūtes.
  • Pievienojiet sīpolu, sāli un sautējiet vēl 10-15 minūtes.
  • Beigās pievieno smalki sagrieztu svaigu kinzu un gabaliņu sviesta.
  • Zupa ir garšīga pasniegta ar krekeriem vai grauzdiņiem.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv