Tik vieglu un veselīgu zupu var ēst gan aukstu, gan siltu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Skābpiena dzēriens (matconi) 1000 ml
- Skābais krējums 300 g
- Ūdens 1500 ml
- Prosa 50 g
- Kviešu milti 75 g
- Sīpols 250 g
- Sviests 50 g
- Koriandrs pēc garšas
- Sāls pēc garšas
- Selerijas kāts pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 64 ккал
Proteīns: 1.67 г
Tauki: 4.21 г
Ogļhidrāti: 4.88 г
Soļi
-
Sajauc kviešus un miltus, pievieno skābpiena dzērienu (maconi) un skābo krējumu. Labi samaisa ar putojamo slotiņu.
-
Pamazām ielej ūdeni un liek uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot.
-
Kad kvieši ir gatavi, pievieno seleriju un vāra vēl 10 minūtes.
-
Pievienojiet sīpolu, sāli un sautējiet vēl 10-15 minūtes.
-
Beigās pievieno smalki sagrieztu svaigu kinzu un gabaliņu sviesta.
-
Zupa ir garšīga pasniegta ar krekeriem vai grauzdiņiem.