Gardās kartupeļu pankūkas ar burkāniem

Arī sātīgas un garšīgas kartupeļu pankūkas kļūs veselīgas, ja pievienosi burkānus. Pat bērni neatteiks šādu ēdienu, ja to pasniedz ar skābo krējumu vai kečupu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +8
  • Kartupeļi 1000 g
  • Burkāns 2 gab
  • Vistas olas 4 gab
  • Milti 4 ĒK
  • Tomāti 2 gab
  • Sīpols 2 gab
  • Pētersīļi  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 174 kcal
Olbaltumvielas: 3.21 g
Tauki: 12.43 g
Ogļhidrāti: 13.45 g
Pagatavošana
45 min.Drukāt
  • Sākumā sarīvē kartupeļus un marlē vai sietiņā nosusina lieko šķidrumu. Ja izdodas saglabāt bļodiņas apakšā kartupeļu cieti – to iemaisa rīvētajos kartupeļos. Tas cietinās masu un būs vieglāk izveidot pankūku formu.
  • Sarīvētajiem kartupeļiem pievieno sarīvētu burkānu un 2 olas. Pievieno arī miltus un sīkos gabaliņos sagrieztu tomātu. Garšvielas liek pēc vēlmēm un iespējām.
  • Masu samaisa. Tad pannā uzkarsē olīveļļu (var arī parasto, bet šī piedod patīkamu garšu) un liek kartupeļu masu uz pannas. Pankūkas iesakam veidot plānas, jo tā tās ātrāk izcepsies un būs kraukšķīgas.

Draņiki ar burkāniem var izmantot kā oriģinālu piedevu zivju vai gaļas ēdieniem.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv