Kukurūzas zupa: TOP 15 vienkāršas un gardas receptes

Kukurūza labi sader ar pupiņām, saldajiem pipariem, kartupeļiem. Ar kukurūzu var pagatavot dārzeņu, gaļas un zivju zupas! Zupai var izmantot svaigus graudus vai iegādāties saldētus, ātrākajam variantam var izmantot konservētu kukurūzu. Zupu pasniedz ar grauzdiņiem, skābo krējumu vai sasmalcinātu sieru un garšaugiem. Ar nelielu olbaltumvielu daudzumu kukurūza satur daudz vitamīnu, aminoskābes, lizīnu, karotīnu un tiek novērtēta ar augstu šķiedrvielu saturu.

Kukurūzas biezeņzupa

Kukurūzas biezeņzupa ir ļoti maigs un garšīgs. Trauks satur lielu daudzumu minerālvielu un vitamīnu. Zupa ir bagāta ar karotīnu un šķiedrvielām. Veicina kolagēna ražošanu, kas ir atbildīgs par matu un nagu spīdumu un izturību. Kukurūza ir rets ēdiens, ko veselīgāk ēst vārītu, nevis neapstrādātu.

Kukurūzas biezeņzupa

Sastāvdaļas:

  • kukurūza — 1 gab;
  • kartupelis — 1 gab;
  • augu eļļa — 50 g;
  • saldais krējums — 70 g;
  • garšvielas — 10 g;
  • sīpols — 40 g;
  • sāls — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Saldo krējumu un sviestu iepriekš izņem no ledusskapja. Nomazgājiet un notīriet dārzeņus.
  2. Sīpolus, kartupeļus un kukurūzu sagriež mazos gabaliņos.
  3. Pannā pievieno sasmalcinātus dārzeņus, eļļu, sāli un nedaudz ūdens. Vāra, līdz gatavs.
  4. Kad zupa gatava, ielej saldo krējumu un samaļ ar blenderi.
  5. Pievienojiet garšvielas un samaisiet. Zupa ir gatava. Pasniedziet ēdienus ar svaigiem garšaugiem.

Kukurūzas zupa ar Indijas riekstiem

Neparastā kukurūzas un Indijas riekstu zupa netiek vārīta un pasniegta aukstā veidā. Pateicoties šai gatavošanas metodei, trauks maksimāli saglabā produktu derīgās īpašības. Šādas zupas pagatavo ātri un vienkārši, turklāt tās labi uzsūcas arī organismā. Jūs varat gatavot zupu ne tikai no dārzeņiem, bet arī no augļiem, ogām un garšaugiem.

Kukurūzas zupa ar Indijas riekstiem

Sastāvdaļas:

  • konservēta kukurūza — 450 g;
  • ūdens — 500 ml;
  • Indijas rieksti — 60 g;
  • olīveļļa — 6 ĒK;
  • ķiploki — 1 daiviņa;
  • sāls — pēc garšas;
  • malti melnie pipari — pēc garšas.

Iesniegšanai:

  • konservēta kukurūza — 1 ĒK;
  • koriandrs — 10 g.

Pagatavošana:

  1. Atveriet kukurūzas burku un noteciniet šķidrumu, atlieciet dažus graudus pasniegšanai. Noskalojiet un nosusiniet koriandru ar papīra dvieļiem un atdaliet lapas no kāta. Ķiplokus nomizo un noskalo. Sagatavojiet savu blenderi.
  2. Ielieciet kukurūzu, Indijas riekstus, ķiploka daiviņu blendera traukā. Sasmalcina līdz biezenim.
  3. Saberzto masu pārlej dziļā traukā. Pievienojiet eļļu, sāli, melnos piparus un ūdeni, labi samaisiet.
  4. Pasniedziet Indijas riekstu kukurūzas zupu glītās bļodiņās, dekorētu ar kukurūzu un koriandru.

Kukurūzas zupa ar sieru

Čedaras kukurūzas zupa ir populārs amerikāņu ēdiens. Tās pagatavošanai ir daudz iespēju – ar zivīm, jūras veltēm, gaļu, rīsiem vai dārzeņiem. Šī recepte apvieno cukurkukurūzu ar kartupeļiem, papriku, pikantiem sīpoliem, pupiņām, maigu Čedaras sieru un sojas pienu. Rezultāts ir bieza, sātīga un garšīga zupa.

Kukurūzas zupa ar sieru

Sastāvdaļas:

  • konservēta kukurūza — 400 g;
  • sīpoli — 1 gab;
  • bulgāru pipari — 1 gab;
  • kartupeļi — 3 gab .;
  • zaļās pakšu pupiņas — 150 g;
  • Čedaras siers — 70 g;
  • itāļu garšaugi — 3 g;
  • sojas piens — 400 ml;
  • sāls — pēc garšas;
  • malti melnie pipari — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet dārzeņus, zaļumus un nosusiniet tos ar dvieli. Noņemiet sēklas no paprikas. Noņemiet ādu no kartupeļiem. Sīpolu nomizo no miziņas un nomazgā. Izņem pupiņas no iepakojuma un pāris minūtes vāra verdošā ūdenī. Izņemiet kukurūzu no burkas un noteciniet šķidrumu. Sagatavojiet savu blenderi.
  2. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Sarīvē sieru. Sagrieziet papriku gabaliņos. Kartupeļus sagriež mazos kubiņos.
  3. Ielieciet katlā sīpolu, zaļumus un papriku, apcepiet tos pāris minūtes uz vidējas uguns. Ielej pienu, pievieno kartupeļus, uzvāra un vāra 10 minūtes. Ielieciet kukurūzu un sieru katlā un ļaujiet tai pagatavot vēl 5 minūtes. Pēc tam sāli un piparus.
  4. Sadaliet katlas saturu divās daļās. Vienu daļu liek blendera traukā un sasmalcina līdz viendabīgam biezenim. Sajauc divas zupas daļas, pievieno vārītas pupiņas.
  5. Gatavo zupu lej bļodiņās un dekorē ar koriandra lapiņām.

Kukurūzas zupa ar tomātu sulu

Zupa ar kukurūzas un tomātu sulu tiek pagatavota ļoti ātri un vienkārši. Tas apvieno cukurkukurūzu ar biezu tomātu sulu, kūpinātu krūtiņu, pikantiem sīpoliem un asajiem pipariem. Izrādās garšīga un mutē laistoša zupa pikantu cienītājiem. Tomātu sula satur daudz vitamīnu, tas ir dabisks antioksidants, tāpēc palīdz aizsargāt organismu no kaitīgām vielām.

Kukurūzas zupa ar tomātu sulu

Sastāvdaļas:

  • sīpols 1 gab;
  • kūpināta krūtiņa — 50 g;
  • tomātu sula — 600 ml;
  • kukurūza — 200 g;
  • sarkanie karstie pipari — 5 g;
  • austeru mērce — pēc garšas.

Dekorēšanai:

  • pētersīļi — 6 g;
  • krējums 20% tauku — 125 g.

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet asos piparus, pētersīļus un nosusiniet tos ar dvieli. No sarkanajiem pipariem izņem sēklas un smalki sagriež. Sīpolu nomizo no miziņas, nomazgā un sagriež kubiņos. Izņemiet kukurūzu no burkas un noteciniet šķidrumu.
  2. Sagrieziet krūtiņu mazos gabaliņos. Sīpolu un krūtiņu liek katlā ar biezu dibenu, apcep pāris minūtes uz vidējas uguns.
  3. Ielejiet tomātu sulu katliņā ar sīpolu un krūtiņu. Ielieciet tajā kukurūzu. Pievieno austeru mērci un asos piparus. Visu uzvāra un vāra apmēram 5 minūtes.
  4. Gatavo zupu lej bļodiņās, katrā pievieno krējumu, dekorē ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Kukurūzas zupa ar gaļas buljonu

Šis ir spāņu ēdiens, kas ir bieza zupa gaļas buljonā ar dārzeņiem un pākšaugiem. Tam vienmēr pievieno kukurūzu. Mūsdienās šis ēdiens ir vispopulārākais Latīņamerikā.

Kukurūzas zupa ar gaļas buljonu

Sastāvdaļas:

  • liellopa gaļa uz kauliem — 300 g;
  • kartupeļi — 2 gab;
  • kukurūza — 2 gab;
  • ķirbis — 200 g;
  • puravi — 1 gab;
  • bulgāru pipari — 1 gab;
  • burkāni — 1 gab;
  • zaļās pākšu pupiņas — 100 g;
  • sāls — 10 g;
  • žāvēts oregano — 5 g;
  • malti melnie pipari — 2 g;
  • pētersīļi — 10 g;
  • rupjmaize — pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet un nosusiniet liellopu gaļu, ķirbi, puravu un pētersīļus. Pēc tam notīriet liellopu gaļu no taukiem, ķirbi — no mizas un sēklām. Nomazgājiet un notīriet kartupeļus un burkānus. Smalki sakapā pētersīļus.
  2. Gaļu uz kauliem liek katliņā, pielej ūdeni un uzvāra. Tad notecina pirmo ūdeni, pārlej vēlreiz un vāra buljonu apmēram 2 stundas, līdz gaļa mīksta. Pēc vajadzības noņemiet putas. Pēc vārīšanas gaļu izņem no buljona un no kaula izņem mīkstumu, sagriež mazos gabaliņos.
  3. Kartupeļus, burkānus, ķirbi un papriku sagriež lielos 1×1 cm kubiņos. Kukurūzu sagriež 0,7 cm biezās šķēlēs, puravus gredzenos. Atstājiet pupiņas veselas.
  4. Uzlieciet buljonu uz uguns, pievienojiet tam kartupeļus un ķirbi, vāriet dārzeņus apmēram 15 minūtes, pēc tam ielieciet papriku un burkānus. Vāra vēl 10 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti. Pievienojiet pupiņas, puravi un kukurūzas šķēles. Pievieno oregano, piparus un sāli. Pagatavojiet zupu 15 minūtes, pievienojiet gaļu un vāriet vēl 5 minūtes.
  5. Gatavo zupu izrotājiet ar sasmalcinātiem pētersīļiem virsū. Blakus liek rupjmaizes šķēles.

Kukurūzas krēmzupa

Kukurūzas krēmzupa ir recepte neparastam, gardam ēdienam, ko viegli pagatavot ar ūdeni un krējumu. Jūs varat pagatavot šādu zupu, pamatojoties uz gaļas buljonu. Zupai labāk pirkt svaigu kukurūzu, bet, ja tādas nav, derēs konservēta.

Kukurūzas krēmzupa

Sastāvdaļas:

  • konservēta kukurūza — 500 g;
  • sviests — 2 ĒK;
  • ūdens — 500 ml;
  • saldais krējums — 250 ml;
  • kviešu milti — 1 TK;
  • sāls — pēc garšas;
  • malti melnie pipari — pēc garšas;
  • zaļie sīpoli — pēc izvēles;
  • dilles — pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Izlejiet šķidrumu no kukurūzas. Smalki sagrieziet zaļumus.
  2. Ielieciet kukurūzas graudus dziļā katliņā un pievienojiet sviestu, sāli un piparus. Liek uz vidējas uguns. Gatavot 3-5 minūtes, maisot, tad pievieno ūdeni.
  3. Nepārtraucot maisīšanu, vāra 7 minūtes uz vidējas uguns. Pievieno krējumu un miltus. Rūpīgi samaisiet.
  4. Sakuļ masu blenderī līdz viendabīgai konsistencei, pēc tam atkal liek uz uguns un uzvāra.
  5. Pirms pasniegšanas krēmīgo kukurūzas zupu dekorē ar zaļumiem.

Kukurūzas zupa ar kokosriekstu pienu

Kokosriekstu piena kukurūzas zupa ir garšīgs ēdiens ar interesantu sastāvdaļu kombināciju un neparastu garšu. Zupai vēlams izmantot svaigas jaunas vālītes. Ar tiem ēdiens izrādīsies sulīgāks un veselīgāks. Ziemā zupu var pagatavot ar konservētu kukurūzu. Tas lieliski sader arī ar kokosriekstu pienu. Pasniegšanai paredzēto koriandru var aizstāt ar jebkuriem citiem zaļumiem pēc saviem ieskatiem.

Kukurūzas zupa ar kokosriekstu pienu

Sastāvdaļas:

  • lēcas — 100 g;
  • kartupeļi — 2 gab;
  • selerijas kāts — 1 gab;
  • burkāni — 1 gab;
  • sīpoli — 1 gab;
  • ķiploki — 2 krustnagliņas;
  • kukurūza — 300 g;
  • kokosriekstu piens — 250 ml;
  • paprika — 1 TK;
  • bulgāru pipari — 70 g;
  • ūdens — 2500 ml;
  • saulespuķu eļļa — 5 ĒK;
  • koriandrs — 20 g;
  • sāls — pēc garšas;
  • malti melnie pipari — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas. Nomazgājiet un notīriet dārzeņus. Noskalo koriandru, nosusina ar papīra dvieļiem un sasmalcina.
  2. Smalki sagrieziet sīpolu, ķiploku un seleriju. Cepšanas pannu apsmidzina ar eļļu un apcep tajā sasmalcinātos dārzeņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Kukurūzu sagriež šķēlēs un pievieno pannā kopā ar lēcām. Maisot apcep 10 minūtes.
  3. Katliņā uzvāra ūdeni un liek tajā apceptos dārzeņus un lēcas. Pievieno kartupeļus, burkānus un bulgāru pipari. Pēc 10 minūtēm sāli, piparus un pievieno papriku. Vāra uz vidējas uguns vēl 10-15 minūtes. Tālāk ielejiet kokosriekstu pienu, ļaujiet zupai atkal vārīties un izslēdziet uguni.
  4. Pasniedzot, apkaisa zupu ar sasmalcinātu koriandru.

Kukurūzas zupa ar Briseles kāpostiem

Kukurūzas zupa ar Briseles kāpostiem ir ļoti garšīgs un veselīgs ēdiens. Tas satur tikai vitamīnu dārzeņus un garšvielas, kas palīdzēs uzlabot veselību. Piemēram, Briseles kāposti var uzlabot smadzeņu darbību, uzlabot imunitāti un normalizēt sirds darbību. Izvēlieties koši zaļus kāpostus ar blīvām lapām un bez puves un plankumiem.

Kukurūzas zupa ar Briseles kāpostiem

Sastāvdaļas:

  • saldēti Briseles kāposti — 300 g;
  • saldēti kukurūzas graudi — 300 g;
  • olīveļļa — 4 ĒK;
  • ūdens — 2000 ml;
  • kartupeļi — 3 gab .;
  • burkāni — 1 gab;
  • paprika — 3 g;
  • lauru lapa — 2 gab;
  • malta kurkuma — 2 g;
  • dilles — 10 g;
  • sāls — pēc garšas;
  • malti melnie pipari — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Iepriekš atkausējiet kāpostus un kukurūzu. Nomazgājiet dārzeņus un garšaugus. Nomizo kartupeļus un burkānus. Burkānus sagriež mazos kubiņos, kartupeļus lielos gabaliņos. Uzkarsē pannu ar olīveļļu.
  2. Katliņā ielej ūdeni, uzliek uz plīts un uzvāra. Ielieciet tajā kukurūzu un kartupeļus, uzvāra un vāriet 10 minūtes. Kāpostus liek katlā un vāra vēl 5 minūtes.
  3. Burkānus liek uzkarsētā pannā ar eļļu, apcep pāris minūtes. Pievienojiet piparus, papriku, kurkumu un labi samaisiet. Ceptos burkānus ar garšvielām liek zupā un vāra, līdz kartupeļi ir gatavi. Beigās pievieno zupai lauru lapu un sāli pēc garšas.
  4. Kukurūzas zupu ar Briseles kāpostiem sadaliet bļodiņās un izrotājiet ar sasmalcinātām dillēm.

Kukurūzas zupa ar desiņām

Bērniem patiks šī vieglā un smaržīgā zupa ar kukurūzu un desiņām. Ēdiens ir bagātīgs, apmierinošs un vienlaikus viegls. Desiņām vietā zupai var pievienot jebkurus dārzeņus vai gaļu, ko vēlaties. Trauka priekšrocība ir tā, ka tas tiek pagatavots ātri un bez lielas piepūles. Zupa izskatās diezgan koša un interesanta. Sastāvdaļās ir veselīga, vitamīniem bagāta kukurūza, zaļie zirnīši, noderīgi nervu sistēmai, kā arī svaigi garšaugi: dilles un pētersīļi.

Kukurūzas zupa ar desiņām

Sastāvdaļas:

  • kartupeļi — 1 gab;
  • sīpoli — 1 gab;
  • burkāni — 1 gab;
  • sviests — 100 g;
  • konservēta kukurūza — 150 g;
  • saldēti zirņi — 80 g;
  • desiņas — 8 gab;
  • pētersīļi — 6 g;
  • dilles — 6 g;
  • ūdens — 1500 ml;
  • sāls — pēc garšas;
  • malti melnie pipari — pēc garšas;
  • karija garšvielas — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus un sīpolus sagriež kubiņos. No desiņām noņem plēvi, sagriež plānās apaļās šķēlītēs. Pirms laika izņemiet sviestu no ledusskapja. Atveriet kukurūzas kannu un noteciniet šķidrumu.
  2. Katliņā ielej ūdeni un liek uz lielas uguns.
  3. Uzliek pannu uz vidējas uguns un pievieno eļļu. Ielieciet burkānus, sīpolus un apcepiet dārzeņus 7-10 minūtes. Pievienojiet kariju un piparus pēc garšas.
  4. Ielieciet kartupeļus vārītā ūdenī un vāriet 5 minūtes. Tad pievienojiet tam zirņus un vāriet vēl 7 minūtes uz vidējas uguns. Tālāk zupā liek apceptos dārzeņus un sāli pēc garšas. Kārtīgi samaisa. Beigās pievieno konservētu kukurūzu, vēlreiz samaisa un uzvāra. Pēc zupas vārīšanās noņemiet to no uguns un apkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
  5. Pasniedziet zupu uzreiz pēc vārīšanas ar pilngraudu maizes šķēli.

Meksikāņu kukurūzas zupa ar lēcām

Kukurūzas zupa ar lēcām ir garšīgs un sātīgs meksikāņu virtuves ēdiens. Lēcas ir ļoti izplatītas Meksikā. No tā tiek gatavoti sānu ēdieni, zupas un salāti. Tas ir bagāts ar olbaltumvielām un var pat aizstāt gaļu. Pateicoties tā vitamīnu sastāvam, lēcas var uzlabot ādas stāvokli, uzlabot imunitāti un normalizēt gremošanu. Un kukurūza ir laba diabēta un sirds slimību ārstēšanai.

Meksikāņu kukurūzas zupa ar lēcām

Sastāvdaļas:

  • sarkanās lēcas — 100 g;
  • saldēta kukurūza — 350 g;
  • olīveļļa — 4 ĒK;
  • ūdens — 1000 ml;
  • pētersīļi — 30 g;
  • cietais siers — 150 g;
  • ķiploki — 1 daiviņa;
  • sāls — pēc garšas;
  • malti melnie pipari — pēc garšas;
  • baziliks — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet dārzeņus un garšaugus. Nomizojiet ķiplokus no miziņas. Smalki sagrieziet ķiplokus un pētersīļus. Izņemiet kukurūzu no iepakojuma. Sarīvē sieru. Mērcēt lēcas ūdenī 15 minūtes. Uzkarsē pannu ar olīveļļu. Sagatavojiet savu blenderi.
  2. Ķiplokus liek uzkarsētā pannā, apcep pāris minūtes. Ielieciet kukurūzu un lēcas, ielejiet pannā ūdeni un vāriet 20 minūtes uz lielas uguns.
  3. Ielieciet pannas saturu blendera bļodā un visu sasmalciniet. Iegūto maisījumu lej katliņā, pievieno sieru, pētersīļus, piparus un sāli. Kārtīgi samaisa. Katlu liek uz uguns un vāra vēl 5 minūtes.
  4. Gatavo zupu lej bļodiņās un dekorē ar bazilika lapiņām.

Gaiša kukurūzas un saldētu zirņu zupa

No kukurūzas un saldētiem zirņiem gatavota koša zupa izrādās ļoti skaista, svaiga un viegla. Sastāvdaļas lieliski papildina viena otru, nepārspējot garšu. Pateicoties vienkāršiem dārzeņiem un dārzeņu buljonam, zupa ir ļoti viegla. Gatavā ēdiena kaloriju saturs vienā porcijā būs ne vairāk kā 90 kcal. Un, pateicoties kartupeļiem un zirņiem, arī zupa būs sātīga. Šīs zupas pamatni var pagatavot pirms laika. Lai to izdarītu, visus dārzeņus nepieciešams smalki sagriezt un sajaukt, sadalīt porcijās un sasaldēt.

Gaiša kukurūzas un saldētu zirņu zupa

Sastāvdaļas:

  • saldēta kukurūza — 200 g;
  • saldēti zirņi — 200 g;
  • kartupeļi — 1 gab;
  • burkāni — 1 gab;
  • selerijas sakne — 1 gab;
  • bulgāru pipari — 1 gab;
  • tomātu pasta — 2 ĒK;
  • ūdens — 1400 ml;
  • vidusjūras garšaugi — 1 TK;
  • sāls — 1 TK;
  • augu eļļa — 1 ĒK;
  • zaļie sīpoli — 30 g.

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet un nomizojiet kartupeļus, burkānus un selerijas sakni. Nomazgājiet papriku un izņemiet sēklas. Kartupeļus un papriku sagriež kubiņos, burkānus un seleriju sarīvē. Nomazgājiet zaļos sīpolus, nosusiniet un smalki sagrieziet.
  2. Pannā uzkarsē augu eļļu, uz vidējas uguns apcep burkānus ar selerijas sakni 5 minūtes, regulāri maisot. Pievienojiet burkāniem papriku, Vidusjūras garšaugus un tomātu pastu. Visu kārtīgi samaisa un dārzeņus sautē vēl 4 minūtes.
  3. Katliņā ielej ūdeni, uzvāra, liek tajā kartupeļus, zirņus un kukurūzu. Vāra uz vidējas uguns 15 minūtes. Pievieno apceptos dārzeņus, sāli un sautē vēl 10 minūtes.
  4. Pasniedziet šo kukurūzas un saldētu zirņu zupu, kas papildināta ar sasmalcinātiem zaļajiem sīpoliem.

Zupa ar kukurūzu uz vistas buljona

Zupa ar kukurūzu vistas buljonā ir viegls un maigs ēdiens. Zupa sanāks garšīga un sātīga, ja tajā ievietosi vistas stilbiņus. Bet, ja jums ir nepieciešams pagatavot diētisko buljonu, ņemiet vistas fileju vai krūtiņu bez taukiem. Jūs varat arī aizstāt vistu ar tītaru. Šajā gadījumā jūs varat izmantot jebkuru kukurūzu: svaigu, konservētu vai saldētu.

Zupa ar kukurūzu uz vistas buljona

Sastāvdaļas:

  • vistas stilbiņi — 300 g;
  • kartupeļi — 5 gab;
  • konservēta kukurūza — 200 g;
  • rīsi — 150 g;
  • sīpoli — 1 gab;
  • burkāni — 1 gab;
  • ūdens — 1200 ml;
  • dilles — 20 g;
  • sāls — pēc garšas;
  • malti melnie pipari — pēc garšas;
  • augu eļļa — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Noskalo un nomizo kartupeļus un burkānus. Burkānus sarīvē uz vidējas rīves. Kartupeļus sagriež kubiņos. Sīpolu nomizo, noskalo un smalki sagriež. Noskalo dilles, nosusina ar papīra dvieļiem un sasmalcina. Noskalojiet rīsus zem tekoša ūdens.
  2. Pannā ielej eļļu un apcep sīpolu. Pēc tam sīpolam pievieno burkānus un apcep vēl 5-7 minūtes.
  3. Pārliek dārzeņus uz pannas, uzliek vistas stilbiņus. Piepildiet ar ūdeni. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Vāra apmēram 30 minūtes uz vidējas uguns. Pievienojiet zupai rīsus un kartupeļus. Vāra vēl 15 minūtes. Kukurūzu ielej buljonā un vāra vēl 5 minūtes.
  4. Pasniedzot zupu pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.

Krēmzupa ar kukurūzu un vistas stilbiņiem

Krēmzupa kopā ar vistas gaļu, kukurūzu un rīsiem ir ļoti sātīga. Ēdiens lielākoties tiek pasniegts karsts, un tam ir bagātīgs, krēmīgs aromāts un garša.

Krēmzupa ar kukurūzu un vistas stilbiņiem

Sastāvdaļas:

  • vistas kājas — 4 gab;
  • konservēta kukurūza — 200 g;
  • kartupeļi — 5 gab;
  • bulgāru pipari — 1 gab;
  • rīsi — 100 g;
  • burkāni — 1 gab;
  • sīpoli — 1 gab;
  • ķiploki — 1 daiviņa;
  • krējums 15% tauku — 200 ml;
  • augu eļļa — 2 ĒK;
  • smaržīgo piparu zirņi — 6 gab;
  • paprika — pēc garšas;
  • sāls — pēc garšas;
  • malti melnie pipari — pēc garšas;
  • zaļie sīpoli — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Iepriekš notīriet dārzeņus un nomazgājiet rīsus. Ja nepieciešams, gaļu atkausē un arī noskalo. Kartupeļus sagriež kubiņos.
  2. Piepildiet vistas kājas ar ūdeni, sāli un uzlieciet uguni. Sīpolu, burkānu un piparus sagriež kubiņos, ķiplokus smalki sakapā. Sīpolus un burkānus liek eļļā sakarsētā pannā un apcep, līdz tie mīksti.
  3. Sīpoliem un burkāniem pievienojiet bulgāru piparu, ķiplokus, papriku un smaržīgos piparus. Samaisa un cep vēl 5 minūtes.
  4. Gatavo gaļu izņem no buljona, atdzesē un izņem no kaula. Buljonā liek rīsus, kartupeļus un gaļu, uzvāra un pievieno kukurūzu un apceptos dārzeņus. Kad rīsi un kartupeļi ir gatavi, pievienojiet krējumu, sāli un piparus. Pagatavojiet vēl 5 minūtes, pēc tam noņemiet zupu no uguns un ļaujiet tai brūvēt 10 minūtes, zem vāka.
  5. Pasniedzot, zupu var dekorēt ar zaļajiem sīpoliem vai pētersīļiem. Tāpat krēmzupai lieliski der gan svaiga maize, gan mājās gatavoti grauzdiņi.

Kukurūzas zupa ar zivīm un kartupeļu miltiem

Lai pagatavotu gardu zupu, mēģiniet izvēlēties labas kvalitātes konservētu kukurūzu. Paskatieties uz burku: tai jābūt bez iespiedumiem. Svarīgi, lai kukurūza būtu gatavota vasarā vai agrā rudenī, un sastāvā nav nekas cits kā graudi, ūdens, sāls un cukurs. Sulīgie kukurūzas graudi piešķirs zupai neatkārtojamu garšu.

Kukurūzas zupa ar zivīm un kartupeļu miltiem

Sastāvdaļas:

  • baltās zivs fileja — 200 g;
  • konservēta kukurūza — 200 g;
  • kartupeļu milti — 15 g;
  • kukurūzas eļļa — 1 TK;
  • ūdens — 900 ml;
  • sojas mērce — pēc garšas;
  • ingvera sakne — pēc garšas;
  • sāls — pēc garšas;
  • svaigi garšaugi — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Ja nepieciešams, atkausējiet zivis, nomazgājiet un nosusiniet ar papīra dvieli. Atveriet kukurūzu un noteciniet šķidrumu. Sagatavo dubultā katls. Pasniegšanai zaļumus nomazgā un nosusina.
  2. Liek zivis bļodā, pārkaisa ar ingveru un sāli. Ļaujiet tai nostāvēties vismaz 10 minūtes. Nosūtiet uz dubulto katlu 6 minūtes. Izņem fileju un sasmalcina.
  3. Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Uzmanīgi izklājiet kukurūzu, pievienojiet eļļu un sāli. Vāra uz lēnas uguns 2 minūtes. Paņemiet nelielu daudzumu ūdens un sajauciet ar miltiem, lai iegūtu gludu pastu. Ielejiet zupā un pagaidiet, līdz tā sabiezē. Pievienojiet zivis un vāriet vēl 1 minūti. Pievienojiet dažus pilienus sojas mērces.
  4. Lai atstātu iespaidu, ielejiet zupu skaistās bļodiņās un izrotājiet ar svaigiem zaļumiem.

Kukurūzas zupa ar krabjiem

Bez lielām pūlēm varat pagatavot gardu zupu, gluži kā restorānā. Kukurūzas krēmzupu var ēst vienu pašu bez piedevām, vai arī papildināt ar krabju gaļas gabaliņiem un, ja vēlas, citām jūras veltēm.

Kukurūzas zupa ar krabjiem

Sastāvdaļas:

  • konservēta kukurūza — 680 g;
  • krabju gaļa — 200 g;
  • burkāni — 1 gab;
  • sīpoli — 7 g;
  • piens 2,5% tauku — 970 ml;
  • malta paprika — pēc garšas;
  • malts ingvers — pēc garšas;
  • sāls — pēc garšas;
  • baltais sezams — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Atveriet kukurūzas kārbu un neiztukšojiet šķidrumu. Sīpolus un burkānus nomizo un nomazgā. Sīpolu patvaļīgi sagriež, burkānus sarīvē. Sagrieziet krabju gaļu. Sagatavojiet savu blenderi.
  2. Cepiet sīpolus un burkānus līdz pusgatavībai. Pievienojiet kukurūzu kopā ar šķidrumu. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes.
  3. Katliņā uzkarsē pienu. Pievienojiet dārzeņus un vāriet uz lēnas uguns 20 minūtes, līdz tie ir mīksti. Pēc garšas pievienojiet garšvielas un sāli. Pannas saturu sasmalcina blenderī un izkāš caur sietu. Pēc tam pievienojiet krabju gaļu un sezama sēklas.
  4. Lej zupu bļodā un pasniedz ar grauzdētu maizi.

 

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv