Ābolu čipsi ir veselīga alternatīva ikviena iecienītajai uzkodai, ko ir viegli pagatavot mājās. Ābolu čipsus cep cepeškrāsnī, neizmantojot eļļu. Tie izrādās saldāki vai skābāki, atkarībā no augļa veida. Ja cepat ābolus ar kanēli, ēdiens izrādīsies interesantāks un pikantāks.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Āboli 750 g
- Malta kanēļa pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 47 ккал
Proteīns: 0.4 г
Tauki: 0.4 г
Ogļhidrāti: 9.8 г
Soļi
-
Sagatavojiet produktus. Nomazgājiet ābolus, nomizojiet un izņemiet no tiem serdi. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180℃, izņemiet cepešpannu.
-
Ābolus sagriež plānos gredzenos. Uz cepešpannas izklāj pergamenta papīru, uzliek augļus. Cep 10-15 minūtes no katras puses.
-
Ielieciet gatavās čipsus dziļā bļodā. Lai uzkoda padarītu pikantāku, apkaisa to ar maltu kanēli.
Padoms!
Lai padarītu čipsus veselīgākus, izvēlieties skābu ābolu šķirni. Šajos augļos ir mazāk cukura.