Dzērveņu smūtijs ar kefīru

Dzērveņu smūtijam piemīt pretsaaukstēšanās īpašības un tas piesātina organismu ar enerģiju visai dienai. Bez dzērvenēm smūtijiem var pievienot arī citas veselīgas ogas un augļus.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Kefīrs 1% 1 glāze
  • Dzērvenes 100 g
  • Cukurs 2 ĒK
  • Piparmētra  pēc izvēles
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 71 kcal
Olbaltumvielas: 1.75 g
Tauki: 0.62 g
Ogļhidrāti: 14.45 g
Pagatavošana
10 min.Drukāt
  • Dzērveņu smūtijs ar kefīru - 1
    Nomazgājiet un nosusiniet dzērvenes ar piparmētru. Sagatavojiet blenderi un pasniegšanas glāzes.
  • Dzērveņu smūtijs ar kefīru - 2
    Liek dzērvenes blenderī un sasmalcina līdz viendabīgai masai. Dzērveņu biezenim pievieno cukuru un vēlreiz samaisa.
  • Dzērveņu smūtijs ar kefīru - 3
    Ogu biezenī ielej kefīru un vēlreiz samaisa. Gatavo smūtiju lej glāzēs.
  • Pirms pasniegšanas uz smūtija uzlieciet pāris dzērvenes un izrotājiet ar piparmētru.

Padoms!
Cukuru var aizstāt ar dabīgo medu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv