Sātīgais rasoļņiks ar rīsiem

Rasoļņiks — tradicionāls krievu ēdiens. Zupu gatavo, pamatojoties uz sālījumu un marinētiem gurķiem. Ir daudz vieglāk pagatavot rasoļņiks multivārāmajā katlā nekā uz plīts.

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Liellopa krūtiņa 500 g
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Sālīti gurķi 2 gab
  • Apaļie rīsi 100 g
  • Kartupeļi 2 gab
  • Gurķu sālījuma 1 glāze
  • Lauru lapa 2 gab
  • Selerijas  pēc garšas
  • Malti pipari  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 45 kcal
Olbaltumvielas: 3.11 g
Tauki: 1.15 g
Ogļhidrāti: 5.36 g
Pagatavošana
2 stunda. 0 min.Drukāt
  • Burkānu rupji sarīvēt, sīpolu smalki sagriezt. Kartupe-ļus nomizot, gurķus un kartupeļus sagriezt kubiņos.
  • Gaļu sagriezt porciju gabalos, ievietot traukā, uzliet 2 litrus ūdens un 2 stundas ieslēgt režīmu «Zupa».
  • Kad buljons gandrīz sāk vārīties, atvērt vāku un rūpīgi nosmelt putas. Vārīt buljonu apmēram 5-7 minūtes ar atvērtu vāku, turpinot nosmelt putas. Kad putas vairs neveidojas, aizvērt vāku.
  • Pēc stundas ievietot dārzeņus, ieliet gurķu sālījumu, pievienot garšvielas. 20 minūtes pirms programmas darba beigām ievietot nomazgātus rīsus.
  • Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar smalki sagrieztiem pētersīļiem, pasniegt ar krējumu.

Padoms!
Sālīt zupu pēc gurķu pievienošanas, lai izvairītos no pārsālīšanas.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv