Rasoļņiks — tradicionāls krievu ēdiens. Zupu gatavo, pamatojoties uz sālījumu un marinētiem gurķiem. Ir daudz vieglāk pagatavot rasoļņiks multivārāmajā katlā nekā uz plīts.
*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Liellopa krūtiņa 500 g
- Sīpols 1 gab
- Burkāns 1 gab
- Sālīti gurķi 2 gab
- Apaļie rīsi 100 g
- Kartupeļi 2 gab
- Gurķu sālījuma 1 glāze
- Lauru lapa 2 gab
- Selerijas pēc garšas
- Malti pipari pēc garšas
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 45 ккал
Proteīns: 3.11 г
Tauki: 1.15 г
Ogļhidrāti: 5.36 г
Soļi
-
Burkānu rupji sarīvēt, sīpolu smalki sagriezt. Kartupe-ļus nomizot, gurķus un kartupeļus sagriezt kubiņos.
-
Gaļu sagriezt porciju gabalos, ievietot traukā, uzliet 2 litrus ūdens un 2 stundas ieslēgt režīmu «Zupa».
-
Kad buljons gandrīz sāk vārīties, atvērt vāku un rūpīgi nosmelt putas. Vārīt buljonu apmēram 5-7 minūtes ar atvērtu vāku, turpinot nosmelt putas. Kad putas vairs neveidojas, aizvērt vāku.
-
Pēc stundas ievietot dārzeņus, ieliet gurķu sālījumu, pievienot garšvielas. 20 minūtes pirms programmas darba beigām ievietot nomazgātus rīsus.
-
Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar smalki sagrieztiem pētersīļiem, pasniegt ar krējumu.
Padoms!
Sālīt zupu pēc gurķu pievienošanas, lai izvairītos no pārsālīšanas.