Zupa ar bulguru — pirmais ēdiens, kas pie mums atnāca no Vidusjūras, Tuvajiem Austrumiem un Balkāniem. Putraimi satur gandrīz visu ķīmisko sastāvu: PP, E, K, B grupas vitamīnus, beta-karotīnu, saharīdus, taukskābes, šķiedrvielas. Zupa lieliski uzsūcas organismā, pozitīvi iedarbojas uz ādu un matiem, atjauno vielmaiņu un stiprina nervu sistēmu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas fileja 100 g
- Bulgurs 100 g
- Sarkanais sīpols 80 g
- Kartupeļi 120 g
- Ūdens 1000 ml
- Tomātu pasta 2 ĒK
- Sviests 1 ĒK
- Malti melnie pipari 2 g
- Paprika 1 TK
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 54 ккал
Proteīns: 2.83 г
Tauki: 1.64 г
Ogļhidrāti: 6.14 г
Soļi
-
Vistas fileju ar dārzeņiem noskalo zem auksta ūdens un nosusina. Sagatavojiet katliņu ar biezu dibenu.
-
Kartupeļus un vistu sagriež lielos kubiņos, sīpolus pusgredzenos. Katliņā izkausē sviestu un apcep bulguru 5-7 minūtes.
-
Bulguram pievieno vistu, sīpolu un tomātu pastu — gatavo 3 minūtes. Ielejiet ūdeni katliņā un vāriet apmēram 15 minūtes. Tad pievieno kartupeļus un vāra vēl 15 minūtes. Sāli, piparus un pievieno papriku – vāra vēl 1 minūti.
-
Lej bulguru zupu dziļās bļodiņās un dekorē ar pētersīļu zariņu.
Padoms!
Bulgur ir ideāli apvienots ar rozmarīnu, timiānu, tāpēc droši pievienojiet tos zupai.