Aukstā zupa ar gaļu

Aukstā zupa ir sezonas pirmais ēdiens, ko parasti gatavo siltajā sezonā. Tam ir divas galvenās funkcijas: tas papildina enerģijas rezerves un atsvaidzina karstumā.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Ūdens 1000 ml
  • Biešu lapas 400 g
  • Milti 1 ĒK
  • Kartupeļi 200 g
  • Bietes 200 g
  • Redīsi 10 gab
  • Skābs gurķis 1 gab
  • Tomāti 200 g
  • Cepta teļa gaļa 200 g
  • Skābais krējums 100 g
  • Garšvielas  pēc garšas
  • Zaļumi  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 102 kcal
Olbaltumvielas: 7.74 g
Tauki: 3.98 g
Ogļhidrāti: 6.65 g
Pagatavošana
45 min.Drukāt
  • Smalki sakapātas biešu lapiņas savāra ūdenī un pievieno garšvielas, pieliek miltu tumi, atdzesē, pieliek novārītus, atdzesētus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus un bietes, sagrieztus tomātus, redīsus, gurķus, aukstu sagrieztu teļa cepeti un skābu krējumu.
  • Biešu lapiņu vieta var lietot arī spinātu un skābeņu lapiņas.
  • Var likt klāt ari cieti novārītas, sagrieztas olas, ābolus un sarīvētus mārrutkus.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv