Siera zupa ar zaļajiem sīpoliem

Siera zaļo sīpolu zupa ir garšīgas un vieglas pusdienas ar spilgti krēmīgu garšu. Delikātu zupu tradicionāli pasniedz ar kraukšķīgiem grauzdiņiem.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Kartupelis 400 g
  • Zaļie sīpoli 45 g
  • Svaigi garšaugi 30 g
  • Kausēts siers 270 g
  • Ķiploks 1 daiviņas
  • Lauru lapa 1 gab
  • Smaržo piparu zirņi 2 gab
  • Malti melnie pipari 2 g
  • Khmeli-suneli 6 g
  • Sāls 1 TK
  • Augu eļļa 3 ĒK
  • Ūdens 2000 ml
Uz porciju
Kalorijas: 56 ккал
Proteīns: 1.96 г
Tauki: 3.04 г
Ogļhidrāti: 4.79 г
Soļi
60 min.Drukāt
  • Nomazgājiet visus nepieciešamos dārzeņus un garšaugus, nomizojiet ķiplokus un kartupeļus.
  • Nomizotos kartupeļus sagriež nelielos kubiņos un liek katlā ar ūdeni. Pievienojiet tai lauru lapu un piparu graudus. Vāra 10 minūtes pēc vārīšanas.
  • Siera zupa ar zaļajiem sīpoliem - 3
    Sagrieziet jauno zaļo sīpolu mazos gredzenos. Pannā sakarsē eļļu un apcep tajā sasmalcināto sīpolu, līdz tas ir mīksts, apmēram pāris minūtes.
  • Kausēto sieru sagriež kubiņos un pievieno kartupeļiem. Visu kopā vāra apmēram 5 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz siers pilnībā izkusis.
  • Siera zupa ar zaļajiem sīpoliem - 5
    Pievienojiet katlā apceptos sīpolus un vāriet zupu vēl apmēram 5 minūtes. Šajā laikā sasmalciniet svaigus garšaugus un izlaidiet ķiplokus caur īpašu presi. Pēc garšas pievienojiet pannā sāli, piparus un suneli apiņus. Uzkarsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai un izslēdz uguni. Ļaujiet tai brūvēt zem vāka vēl 15-20 minūtes.

Padoms!
Sīpolus apcep nevis kaitīgajā saulespuķē, bet gan veselīgā olīveļļā. Tas izdala daudz mazāk kancerogēnu un turklāt piešķir ēdienam svaigu, patīkamu aromātu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv