Brokoļu zupas ir garšīgas un veselīgas. Šīs ir veselīgas pusdienas, kas dos enerģiju visai pēcpusdienai. Tas ir labākais minerālvielu, vitamīnu, beta-karotīna avots.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Brokoļi 150 g
- Zaļās pupiņas 100 g
- Tomāts 2 gab
- Sarkanais sīpols ½ gab
- Burkāns ½ gab
- Ķiploki 2 daiviņas
- Laima ½ gab
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Oliveļa
Uz porciju
Kalorijas: 28 ккал
Proteīns: 3.2 г
Tauki: 0.4 г
Ogļhidrāti: 5.2 г
Soļi
-
Burkānus un cukīni nomizo, sīki sagriež.
-
Sīpolu sakapā. Ķiplokus notīra, sakapā.
-
Brokoļu ziedkopas sadala mazākos gabalos.
-
Zaļo pakšu pupiņas sagriež gabaliņos.
-
Tomātus noblanšē — izveido krustveida iegriezumu tomātā, liek verdošā ūdenī uz 2-3 minūtēm. Tomātiem novelk miziņu.
-
Uzkarsē katliņu uz uguns, apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno 3-4 ēdamkarotes ūdens.
-
Tomātus liek katliņā, kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, sautē, kamēr viss kļūst mīksts.
-
Pievieno burkānus, cukīni, zaļo pākšu pupiņas, brokoļus — visu samaisa, uzliek katlam vāku un pasautē 8-10 minūtes.
-
Katlā lej 1,5 litrus ūdens, izspiež laima sulu, tieši katlā, pieber piparus, pievieno olīveļļu.
-
Katlam uzliek vāku, un vāra uz lēnas uguns, 10-15 minūtes.