Mazkaloriju brokoļu zupa

Brokoļu zupas ir garšīgas un veselīgas. Šīs ir veselīgas pusdienas, kas dos enerģiju visai pēcpusdienai. Tas ir labākais minerālvielu, vitamīnu, beta-karotīna avots.

Sastāvdaļas
Porcijas: +1
  • Brokoļi 150 g
  • Zaļās pupiņas 100 g
  • Tomāts 2 gab
  • Sarkanais sīpols ½ gab
  • Burkāns ½ gab
  • Ķiploki 2 daiviņas
  • Laima ½ gab
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Oliveļa  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 28 kcal
Olbaltumvielas: 3.2 g
Tauki: 0.4 g
Ogļhidrāti: 5.2 g
Pagatavošana
60 min.Drukāt
  • Burkānus un cukīni nomizo, sīki sagriež.
  • Sīpolu sakapā. Ķiplokus notīra, sakapā.
  • Brokoļu ziedkopas sadala mazākos gabalos.
  • Zaļo pakšu pupiņas sagriež gabaliņos.
  • Tomātus noblanšē — izveido krustveida iegriezumu tomātā, liek verdošā ūdenī uz 2-3 minūtēm. Tomātiem novelk miziņu.
  • Uzkarsē katliņu uz uguns, apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno 3-4 ēdamkarotes ūdens.
  • Tomātus liek katliņā, kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, sautē, kamēr viss kļūst mīksts.
  • Pievieno burkānus, cukīni, zaļo pākšu pupiņas, brokoļus — visu samaisa, uzliek katlam vāku un pasautē 8-10 minūtes.
  • Katlā lej 1,5 litrus ūdens, izspiež laima sulu, tieši katlā, pieber piparus, pievieno olīveļļu.
  • Katlam uzliek vāku, un vāra uz lēnas uguns, 10-15 minūtes.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv