Draņiki ir tradicionāls baltkrievu kartupeļu ēdiens, taču tos var pagatavot arī no citām sastāvdaļām. Piemēram, lai pagatavotu saldās pankūkas, varat izmantot ābolus.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Āboli 3 gab
- Vistas olas 1 gab
- Kviešu milti 3 ĒK
- Cukurs 2 ĒK
- Malts kanēlis pēc garšas
- Pūdercukurs pēc garšas
- Dārzeņu eļļa
- Skābais krējums
Uz porciju
Kalorijas: 94 ккал
Proteīns: 1.99 г
Tauki: 1.16 г
Ogļhidrāti: 18.67 г
Soļi
-
Sagatavojiet sastāvdaļas. Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež ceturtdaļās un izņem serdi.
-
Sagatavo pamatni ābolu mīklai. Lai to izdarītu, sarīvējiet nomizotus ābolus. Izspied sulu un liek bļodā. Sarīvētajam ābolam pievieno olu, miltus un cukuru. Samaisa līdz viendabīgai masai.
-
Uzkarsē pannu, ielej tajā eļļu, tad ar ēdamkaroti liek ābolu pankūkas. Cepiet līdz zeltaini brūnai, apmēram 2 minūtes no katras puses.
-
Gatavās ābolu pankūkas liek uz šķīvja, pasniedz ar skābo krējumu un pa virsu pārkaisa ar kanēli un pūdercukuru. Labu apetīti!