Pufīgās ābolu pankūkas

Draņiki ir tradicionāls baltkrievu kartupeļu ēdiens, taču tos var pagatavot arī no citām sastāvdaļām. Piemēram, lai pagatavotu saldās pankūkas, varat izmantot ābolus.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Āboli 3 gab
  • Vistas olas 1 gab
  • Kviešu milti 3 ĒK
  • Cukurs 2 ĒK
  • Malts kanēlis  pēc garšas
  • Pūdercukurs  pēc garšas
  • Dārzeņu eļļa  
  • Skābais krējums  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 94 kcal
Olbaltumvielas: 1.99 g
Tauki: 1.16 g
Ogļhidrāti: 18.67 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Pufīgās ābolu pankūkas - 1
    Sagatavojiet sastāvdaļas. Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež ceturtdaļās un izņem serdi.
  • Sagatavo pamatni ābolu mīklai. Lai to izdarītu, sarīvējiet nomizotus ābolus. Izspied sulu un liek bļodā. Sarīvētajam ābolam pievieno olu, miltus un cukuru. Samaisa līdz viendabīgai masai.
  • Uzkarsē pannu, ielej tajā eļļu, tad ar ēdamkaroti liek ābolu pankūkas. Cepiet līdz zeltaini brūnai, apmēram 2 minūtes no katras puses.
  • Pufīgās ābolu pankūkas - 4
    Gatavās ābolu pankūkas liek uz šķīvja, pasniedz ar skābo krējumu un pa virsu pārkaisa ar kanēli un pūdercukuru. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv