Banānu pankūkas: TOP 36 veselīgas un garšīgas receptes

Lai papildinātu ikdienas ēdienkarti, varat pagatavot sātīgas, veselīgas un ļoti garšīgas banānu pankūkas. Šis ēdiens ir maigs, aromātisks un vienkārši kūst mutē. Banānu pankūkas tiek gatavotas jebkurā gada laikā, jo sastāvdaļas tiek pārdotas jebkurā veikalā. Tropisko augļu izmantošana pankūku gatavošanā ir liels pluss, jo banāns satur lielu daudzumu vitamīnu un citu noderīgu vielu.

Galvenie produkti mīklas pagatavošanai: milti, olas, piens vai kefīrs, soda un banāni. Ir receptes, kas izslēdz miltu vai olu izmantošanu. Garšai var pievienot kanēli, vaniļu, kakao pulveri, kokosriekstu skaidiņas, ogas, biezpienu. Visas sastāvdaļas sajauc, lai sanāk viendabīga bieza skābā krējuma konsistences masa. Tad pankūkas apcep, ar ēdamkaroti liekot mīklu karstā pannā.

Lai banānu pankūkas būtu garšīgas un skaistas, jāizvēlas pareizie augļi. Labāk ir iegādāties pārgatavojušies tropu augļus. Tos ir viegli pamanīt: banāniem ir spilgti dzeltena miza, kas pārklāta ar punktiem vai tumšiem plankumiem. Šie banāni ir ļoti saldi, aromātiski un mīksti. Tie ir lieliski piemēroti banānu pankūku pagatavošanai.

Vienkāršās banānu pankūkas

Banānu pankūkas ir gards deserts, kuru ir pavisam vienkārši pagatavot.

Vienkāršās banānu pankūkas

Sastāvdaļas:

  • 2 banāni;
  • 100 g auzu pārslu (vai auzu miltu);
  • 2 olas;
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • 1/2 tējk. kanēļa;
  • šķipsniņa sāls;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un samaļ viendabīgā masā.
  2. Ja mājās blendera nav, tad auzu pārslu vietā var izmantot auzu miltus, banānus samīcīt ar dakšiņu un sastāvdaļas vienkārši samaisīt bļodā ar karoti.
  3. Ja mīkla sanākusi pavisam bieza, pievieno nedaudz piena vai ūdens, līdz mīklai ir tāda bieza skāba krējuma konsistencē.
  4. Pankūkas cep ieeļļotā un vidēji karstā pannā no abām pusēm brūnas, pasniedz karstas, ēd mierīgi un bez trakuma.

Pankūkas ar karamelizētiem banāniem

Ierastas pankūkas ar gardu, karamelizētu banānu.

Pankūkas ar karamelizētiem banāniem

Sastāvdaļas

  • 5 ēd. k. smalko miltu;
  • 1 ola;
  • 50 ml piena;
  • cepamā eļļa.

Pildījumam:

  • 1 banāns;
  • 1 ēd. k. sviesta;
  • 2 ēd. k. cukura;
  • 4 ēd. k. saldā krējuma.

Pagatavošana:

  1. Lai pagatavotu pankūku mīklu vidēja izmēra traukā samaisa miltus ar olu.
  2. Pievieno pienu, lai iegūtu viendabīgu masu. Pievieno vēl mazliet piena, ja nepieciešams.
  3. Uzkarsē vidēja izmēra cepamo pannu. Pannā ielej nedaudz cepamās eļļas.
  4. Cep un griež riņķī pankūkas kamēr tās ir zeltainā krāsā. Un izcep visas.
  5. Karamelizētajiem banāniem — vidēja izmēra cepamajā pannā un vidējā temperatūrā izkausē sviestu un cep banānus.
  6. Pievieno banāniem cukuru un cep ~ 2 minūtes kamēr banāni ir zeltaini.
  7. Pievieno banāniem saldo krējumu un ceo vēl ~ 1 minūti.
  8. Uzservē pankūkas lielā šķīvī un ieloka pa vidu karamelizētos banānus.

Banānu pankūkas ar pienu

Tā kā man ledusskapī stāvēja banāni, kuri bija sākuši pārgatavoties, nolēmu paprovēt ārzemju mājaslapās daudz slavētās banānu pankūkas. Ceru, ka Jums garšos, jo mums nu ļoti patika.

Banānu pankūkas ar pienu

Sastāvdaļas

  • 190 g miltu;
  • 1 /2 (20 g) ēd. k. cukura;
  • 1 ēd. k. (10 g) cepamā pulvera;
  • šķipsna sāls;
  • 2 olas;
  • 360 ml piena;
  • 3 ēd. k. eļļas;
  • 3 banāni (vēlams pārgatavojušies);
  • 1 tēj. k. kanēļa.

Pagatavošana:

  1. Ņem pārgatavojušos banānus, liek bļodiņā un saspaida, līdz sanāk putriņa.
  2. Paņem vidēju bļodiņu un samaisa miltus, cukuru, šķipsniņu sāls, cepamo pulveri un kanēli (kanēlis ir pēc pašu vēlmes).
  3. Ņem citu lielāku bļodu un sajauc olas, pienu, eļļu un saspiestos banānus. Kad tas ir izdarīts, iejauc iepriekš sataisīto sauso maisījumu un kārtīgi samaisa.
  4. Uzsilda pannu, ielej eļļu vai iesmērē ar sviestu (kā nu kurš cep). Ņem zupas kausiņu un lej mīklu uz pannas. Es lēju 1/4 daļu kausiņa.
  5. Cep zeltaini brūnas pankūkas.
  6. Pasniedz ar svaigām zemenēm, kļavu sīrupu vai kādu ievārījumu. Tas jau atkal kā nu kuram mīļāks.

Banānu pankūkas brīvdienām

Pavisam vienkārši pagatavojamas pankūkas tikai no trim sastāvdaļām – banāna, kviešu miltiem un olas. Norādītās sastāvdaļas būs tieši trim lielām pankūkām brokastīm vienai personai.

Banānu pankūkas brīvdienām

Sastāvdaļas

  • 1 gab. banāns;
  • 2 ĒK pilngraudu milti;
  • 1 gab. liela ola.

Pagatavošana:

  1. Banānu sagriež nelielos gabaliņos un saspaida ar dakšiņu bļodā, līdz tas ir vienmērīgas putriņas konsistencē.
  2. Pievieno miltus un olu, sastāvdaļas kārtīgi samaisa.
  3. Uzkarsē pannu, kuru nedaudz ietauko ar sviestu vai eļļu. Mīklu lej uz pannas tā, lai sanāktu trīs lielas pankūkas.
  4. Pankūkas cep aptuveni divas minūtes, līdz pankūkas mīkla burbuļo un maliņas apbrūnējušas.
  5. Tās apgriež un cep vēl vienu, divas minūtes, līdz tās skaisti brūnas.
  6. Pasniedz kopā ar ogām, piemēram, mellenēm un kādu sīrupu (agaves vai kļavu).

Pufīgas banānu pankūkas

Fitnesa modele, trenere un grāmatu «Zelta sastāvdaļa» autore Paula Freimane sociālās vietnes «Instagram» kontā laiku pa laikam padalās ar izcilām receptēm, kuru autore ir viņa pati.

Pufīgas banānu pankūkas

Šoreiz viņa piedāvā gardas banānu pankūkas, ar kurām sevi un mīļos iepriecināt ne tikai brīvdienu rītos, bet ikreiz, kad vēlme apēst, ko gāršīgu un veselīgu!

Sastāvdaļas

  • 2 vidēja izmēra nogatavojušies banāni (220 g);
  • 2 olas;
  • 100 ml mandeļu piena (vai jebkurš cits piens);
  • 120 g pilngraudu auzu miltu (vai jebkuri citi milti);
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • pāris šķipsniņas malta kanēļa;
  • sķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

  1. Bļoda ar dakšiņu kārtīgi saspaida banānus.
  2. Bļodā iesit divas olas un sakuļ kopā ar banānu.
  3. Pievieno mandeļu pienu un atkal samaisa.
  4. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri, kanēli, sķipsniņu sāls un visu kārtīgi samaisa kopā.
  5. Uzkarsē pannu un nedaudz to ietauko ar eļļu pēc izvēles (es izmantoju vīnogu kauliņu eļļu).
  6. Līdz pusei pilnu iesmeļ zupas karoti ar pankūku mīklu.
  7. Lej uz pannas apaļu pankūciņu (var gatavot vairākas pankūkas uzreiz ja pannas lielums to atļauj).
  8. Katru pankūku cep 30-60 sek. vidēji augstā temperatūrā no abām pusēm.
  9. Pankūkas pasniedz ar svaigām ogām, augļiem vai riekstiem vai arī bez nekā, no garšos lieliski!

Mazkaloriju banānu un auzu pārslu pankūkas
Banānu pankūkas ir lieliska alternatīva parastajām miltu pankūkām. Tie izrādās sātīgāki un garšīgāki, kā arī labi uzglabājas ledusskapī — līdz 3 dienām.

Banānu pankūkas no rudzu miltu

Gardas un neparastas banānu pankūkas iegūst, ja kviešu miltu vietā izmanto rudzu miltus.

Banānu pankūkas no rudzu miltu

Sastāvdaļas

  • banāns — 2 gab;
  • ola — 2 gab;
  • rudzu milti — 6 ēdamk;
  • piens vai ūdens — pēc nepieciešamības;
  • eļļa — cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Saspaidi banānu ar dakšiņu, pievieno olu un sakul.
  2. Tad iemaisi miltus un atstāj uz 5 minūtēm uzbriest.
  3. Vēlreiz apmaisi, ja nepieciešams, pievieno šķidrumu, lai nedaudz atšķaidītu mīklu.
  4. Tai jābūt biezai kā skābais krējums.
  5. Cep kā jebkuru citu pankūku.
  6. Pasniedz ar iecienītākajām piedevām.

Ātrās banānu auzu pārslu pankūkas

Gatavošana neaizņem vairāk par 10–15 minūtēm un ļoti iespējams, ka visas sastāvdaļas tev jau mājās ir.

Ātrās banānu auzu pārslu pankūkas

Sastāvdaļas

  • 65 g auzu pārslu;
  • 1/2 ļoti gatava banāna;
  • 110 ml ūdens (vai jebkāds piens).

Pagatavošana:

  1. Auzas liec virtuves kombainā vai blenderī un samal līdz miltu konsistencei.
  2. Pievieno pārējās sastāvdaļas un blendē, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
  3. Uzkarsē pannā eļļu un ar ēdamkaroti lej pannā mīklu, veidojot mazas, plānas pankūciņas. Cep no abām pusēm, līdz apbrūnējušas.
  4. Pasniedz, ar ko vien sirds kāro – saldētas ogas, riekstu sviests, ievārījums utt.

Banānu pankūkas bez miltiem

Lai izceptu šīs pankūkas, nevajag miltus – tikai banānus, olas un šķipsniņu cepamā pulvera. Starp citu, dažas saimnieces tās gatavo pat bez cepamā pulvera, tikai ar 2 sastāvdaļām – banāniem un olām. Tiesa, šādā gadījumā pankūkas nebūs tik pufīgas.

Banānu pankūkas bez miltiem

Tā kā šīs pankūkas tiek ceptas bez miltiem, tās nesatur glutēnu. Turklāt pankūciņās nav arī tauku un pievienotā cukura – tās ir dabiski saldas. To popularitātes galvenais iemesls, visticamāk, ir tas, ka šīs ir pasaulē veselīgākās pankūkas.

Turklāt pankūkas ir arī vienkārši pagatavojamas. Un pats galvenais – tās ir patiešām gardas.

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma, labi nogatavojies banāns
  • 2 olas
  • ¼ cepamā pulvera

*Ja vēlies, mīklai var pievienot kanēli vai riekstus.

Pagatavošana:

  1. Banānu saspaida ar dakšiņu vai sablendē, kamēr masa kļūst viendabīga, bez gabaliņiem. Banānu masā iejauc olas un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisa.
  2. Cep karstā, mazliet ar eļļu ieziestā pannā, kamēr pankūkas apbrūnē un kļūst kraukšķīgas.
  3. Pankūkas liek vienu uz otras, pasniedzot izrotā ar banāniem. Ēd ar jogurtu, sīrupu vai medu. Ja nebaidies no papildus taukvielām, vari apliet ar kausētu sviestu.

Biezās rauga pankūkas ar banāniem

Rauga banānu pankūkas ar pienu patiks ikvienam saldu un biezu pankūku cienītājam. Šādas pankūkas ir aromātiskas, garšīgas, maigas un sulīgas.

Biezās rauga pankūkas ar banāniem

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu;
  • 250 g piena;
  • 1 ēdamkarote cukura;
  • 15 g svaiga rauga;
  • 1 banāns;
  • sāls;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Bļodiņā sadrupina raugu un cukuru. Pievieno 2 ēdamkarotes silta piena un samaisa. Pāri pārkaisa 1 tējkaroti miltu un atstāj ~ 10 minūtes, lai raugs «atdzīvojas».
  2. Banānu notīra un saspaida ar dakšu.
  3. Bļodā iesijā miltus, pievieno pienu, banānu, raugu un samīca viendabīgā mīklā. Bļodu pārsedz ar tīru dvieli un liek siltumā, lai mīkla uzrūgst.
  4. Kad mīkla ir uzrūgusi, sāk cept pankūkas. Pannā uzkarsē eļļu un ar ēdamkaroti liek uz pannas nelielas mīklas piciņas. Cep no abām pusēm viegli brūnas.
  5. Pankūkas pasniedz siltas, papildinātas ar ievārījumu un /vai skābo krējumu.

Plānās pankūkas ar banāniem

Pārsteidziet ģimeni ar kārdinošām brīvdienu brokastīm.

Plānās pankūkas ar banāniem

Sastāvdaļas

  • daži banāni;
  • drupināti rieksti (pēc patikas);
  • dažas ēdmakarotes medus;
  • pūdercukurs pārkaisīšanai.

Pagatavošana:

  1. Izcep plānās pankūkas. (Recepti meklē šeit)
  2. Uz katras liek šķēlītēs sagrieztus banānus.
  3. Pārliec uz pusēm, pārbārsta ar drupinātiem riekstiem, pārlaista medu un pārkaisa pūdercukuru.
  4. Medus vietā pankūkas var pārliet ar vaniļas mērci, ievārījumu.

Saldās banānu pankūkas

Lai pankūkas būtu daudz veselīgākas, pagatavojiet tās ar pilngraudu miltiem.

Saldās banānu pankūkas

Sastāvdaļas

  • 120 g pilngraudu milti;
  • 1 olas liela;
  • 200 ml piens var aizvietot ar augu pienu;
  • 300 g danāni gatavi, saspaidīti;
  • 1 ½ tējk. vaniļas cukurs;
  • 1 ½ tējk. cepamais pulveris;
  • 1 šķipsna sāls.

Pagatavošana:

  1. Bļodā saspaida 2 banānus.
  2. Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, 1 glāzi piena, 1 olu un vaniļas cukuru. Pievieno saspaidītos banānus. Mīklai jāsanāk pabiezai.
  3. Mīklu lej uzkarsētā un mazliet ietaukotā pannā, veidojot palielas, apaļas pankūkas. Katru pusi cep apmēram 2-3 minūtes (maliņām pirms apgriešanas jākļūst zeltainām).
  4. Pasniedz ar ogām, augļiem, kļavu sīrupu vai medu (vai jebkuru citu sev tīkamu piedevu).

Ābolu pankūkas
Gardas, smaržīgas un veselīgas brokastis — pankūkas ar āboliem. To sagatavošanai nav jātērē daudz laika un naudas. Šī ir lieliska iespēja maziem bērniem, īpaši, ja pievienojat biezpienu vai skābo krējumu.

Banānu pankūkas bez olām

Banānu pankūkas bez olām ir garšīga un mazkaloriju ideja jūsu brokastīm vai uzkodām.

Banānu pankūkas bez olām

Sastāvdaļas

  • 1 glāze miltu;
  • 1 ēd. k. brūnā cukura;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • ¼ tējk. sāls;
  • šķipsna kanēļa;
  • 2/3 glāzes sojas piena;
  • ½ labi nogatavojušās banāna;
  • 1 tējk. vaniļas;
  • piliens galda etiķa.

Pagatavošana:

  1. Sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
  2. Citā bļodiņā sajauc ar dakšu viendabīgi samīcītu banānu, sojas pienu un vaniļu. Pieliek sausajām sastāvdaļām un labi samaisa. Ja massa sanāk pārāk bieza, pievieno nedaudz sojas piena. Beigās piepilina etiķi, kas darbosies ar cepamo pulveri.
  3. Pankūkas cep uz vidējas uguns no abām pusēm brūnas. Sanāk apmēram 8 pankūciņas.
  4. Pasniedz ar sīrupu, ievārījumu, banānu šķēlītēm, šokolādes mērci vai šokolādi, vai pūdercukuru.

Banānu pankūkas bez olām un piena

Arvien biežāk bērnu ēdienkartē nākas ievērot stingrus ierobežojumus — nedrīkt lietot glutēnu saturošus produktus, olas, pienu vai kādi citu ikdienā tik ierastu un, šķiet, neaizstājamu produktu. Tomēr tas nenozīmē, ka ēdienkarte tāpēc kļūst garlaicīga un vienmuļa.

Banānu pankūkas bez olām un piena

Sastāvdaļas

  • milti — 1 glāze;
  • vaniļas cukurs – 1 ēdamkarote;
  • cepampulveris – 1 tējkarote;
  • sāls šķipsna;
  • kanēļa šķipsna;
  • 2/3 sojas vai rīsu piena;
  • 1 banāns.

Pagatavošana:

  • Sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
  • Banānu ar sojas vai rīsu pienu sablenderē.
  • Visas sastāvdaļas sajauc kopā un cep pankūkas.

Banānu pankūkas bez cukura

Ātras un garšīgas banānu pankūkas bez cukura.

Banānu pankūkas bez cukura

Sastāvdaļas

  • 120 g pilngraudu milti;
  • 1/2 tk soda;
  • 150 g āboli rīvēti;
  • 120 g banāni saspaidīti;
  • 200 ml piens;
  • 1 olas.

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas minētajā secībā saliek bļodā un samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Atstāj uz 5 minūtēm atpūsties.
  2. Pannā uzkarsē eļļu un ar lielu karoti lej mīklu uz pannas, veidojot pankūciņas. Kad viena puse apbrūnējusi, apgriež uz otru pusi un cep līdz gatavs.
  3. Pasniedz ar ogām vai medu vai jebko citu, kas garšo.

Banānu biezpiena pankūkas

Piedāvājam garšīgu pankūku variantu no biezpiena un banāna. Abi produkti labi sader un papildina viens otru.

Banānu biezpiena pankūkas

Sastāvdaļas

  • 80 g biezpiena;
  • 2 banāni;
  • 1 ola;
  • 3 ēd. k. cukura;
  • 1/2 tējk. vaniļas cukura;
  • 3 ēd. k. miltu + plācenīšu veidošanai;
  • eļļa.

Pagatavošana:

  1. Banānus notīra, sagriež mazākos gabalos un ar dakšu saspaida, lai veidojas putriņa.
  2. Pievieno olu, biezpienu, visu samaisa.
  3. Pievieno 3 ēd.k. miltus (bez kaudzes), vaniļas cukuru, parasto cukuru, vēlreiz kārtīgi samaisa.
  4. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Ar ēdamkaroti (pa 1 ēd. k.) liek biezpiena masu uz darba virsmas un apviļājot miltos veido bumbu. Tad ar plaukstu pieplacinot veido plācenīšus.
  5. Pannā uzkarsē eļļu un cep plācenīšus no abām pusēm. Pasniedz ar banāniem, medu un riekstiem.

Ātrās banānu pankūkas

Ātrās banānu pankūkas, iespējams, ir vienkāršākā un pieejamākā brokastu iespēja. Piedāvājam recepti pankūkām pienā, pievienojot mīklai banānu.

Ātrās banānu pankūkas

Sastāvdaļas

  • 2 olas;
  • 2 banāni;
  • eļļa;
  • ievārījums vai medus pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
  2. Samīca banānu un pievieno olas.
  3. Visu samiksē, lai nav kunkulīšu. Var sajaukt arī ar dakšiņu, bet ar mikseri būs ātrāk un vieglāk.
  4. Cep pankūkas. Lai būtu veseligi, var neizmantot eļļu, taču ar to būs vieglāk.
  5. Ēd kopā ar to, ko sirds kāro, piemēram, mazliet medus un sagrieztiem nektarīniem.

Banānu pankūkas ar bumbieriem

Gardas bumbieru un banānu pankūkas ir lieliski piemērotas brokastīm vai pusdienām. Tie ir ļoti maigi un aromātiski.

Banānu pankūkas ar bumbieriem

Sastāvdaļas

  • 2 bumbieri;
  • 1 nogatavojies banāns;
  • 2 olas;
  • 2 ēd. k. cukura;
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera;
  • 1 šķipsna/s sāls;
  • 1 tējk. kanēļa;
  • muskatrieksts;
  • 1 glāze/s piena;
  • 1.5 glāze/s miltu.

Pagatavošana:

  1. Banānu ar dakšiņu saspaida, pieliek cukuru, kanēli, sāli, nedaudz muskatrieksta, cepamo pulveri, 2 ēd.k. eļļas un olas.
  2. Masu samaisa, pielej pienu, pieliek nomizotus, nelielos gabaliņos sagrieztus bumbierus, tad liek miltus.
  3. Mīklai jabūt skāba krējuma biezumā, ja nepieciešams, pieber miltus.
  4. Sakarsētā eļļā cep nelielas pankūkas.

Kabaču pankūkas
Kabaču pankūkas ir sātīgs, garšīgs un oriģināls ēdiens. Receptei varat ņemt pienu, kefīru vai tīru ūdeni. Pankūkas var pasniegt ar dažādām mērcēm vai ar jebkuru pildījumu. Ar tik vienkāršu, bet gardu ēdienu jūs noteikti pārsteigsiet savus mīļos un viesus.

Biezpiena plācenīši ar banāniem

Biezpiena pankūkas ar banānu ir ļoti veiksmīga produktu kombinācija. Garšīgi, veselīgi un diētiski!

Biezpiena plācenīši ar banāniem

Sastāvdaļas

  • 200 g biezpiena;
  • 1 ola;
  • 1 banāns;
  • 3 ēdamkarotes miltu;
  • 1 paciņa vanilīna;
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Banānu notīra, sagriež mazos gabaliņos.
  2. Biezpienu, banānu, olu, vanilīnu,sāli, cukuru liek blenderī, visu sakuļ viendabīgā masā.
  3. Masa sanāks diezgan šķidra.
  4. Pievieno 1 ēdamkaroti miltu un sakuļ viendabīgā masā.
  5. Šādi pievieno miltus, kamēr mīkla kļūst vidēji bieza.
  6. Pārāk daudz miltu arī nevajag, jo tad plācenīši sanāks «gumijoti».
  7. Pannā lej augu eļļu, kārtīgi uzkarsē.
  8. Ar ēdamkaroti lej mīklu, cep 2-3 minūtes no vienas puses, tad apgriež otrādi un turpina cept 2-3 minūtes.
  9. Labāk pannai uzlikt vāku, tad plācenīši labāk izcepsies.
  10. Plācenīšus pasniedz karstus, ar medu.

Ātras banānu biezpiena pankūkas

Šīs pankūkas ir ļoti viegli un ātri pagatavojamas.

Ātras banānu biezpiena pankūkas

Sastāvdaļas

  • biezpiens – 500 g;
  • banāni – 2 gab;
  • olas – 2 gab;
  • milti – 4 ēdamk;
  • cukurs – 4 ēdamk;
  • augu eļļa (cepšanai) – 3 ēdamk.

Pagatavošana:

  1. Biezpienu samaisa ar cukuru. Pievieno olas un visu atkal samaisa.
  2. Tad pievienojiet banānus, sarīvētus uz smalkas rīves. Pievienojiet miltus un visu rūpīgi samaisiet.
  3. Banānu un biezpiena masu ar karoti liek labi sakarsētā pannā ar augu eļļu. Veidojiet pankūkas tik lielas, cik vēlaties.
  4. Apcepiet pankūkas no abām pusēm, lai tās būtu zeltaini brūnas.
  5. Garšīgās banānu biezpiena pankūkas ir gatavas! Pankūkas pasniedz ar krējumu vai ievārījumu. Labu apetīti!

Biezpiena-banānu pankūkas ar riekstiem

Latīniski banānu dēvē par «musa sapientum», tas nozīmē «gudra cilvēka auglis». Tad arī gatavosim tos gudri un garšīgi!

Biezpiena-banānu pankūkas ar riekstiem

Sastāvdaļas

  • 180 g biezpiens;
  • 2 banāni;
  • 1 ola;
  • 3 ēd.k. cukurs;
  • 1/2 tējk. vaniļas cukurs;
  • 3 ēd.k. milti;
  • sauja Indijas riekstu;
  • medus;
  • eļļa.

Pagatavošana:

  1. Riekstus sasmalcina. Banānus notīra, sagriež mazākos gabalos un ar dakšu saspaida, lai veidojas putriņa. Pievieno olu, biezpienu un samaisa. Pievieno 3 ēd.k. miltus (bez kaudzes), riekstus, vaniļas cukuru, parasto cukuru, vēlreiz kārtīgi samaisa.
  2. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Ar ēdamkaroti (pa 1 ēd.k.) liek biezpiena masu uz darba virsmas un apviļājot miltos veido bumbu. Tad ar plauksu pieplacinot veido plācenīšus.
  3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep plācenīšus no abām pusēm, līdz veidojas kraukšķīga brūna garoziņa.
  4. Pasniedz ar medu, banāniem un riekstiem.

Biezpiena un banāna pankūkas

Brokastīs, launagā vai vakariņās, silti vai auksti, mājās vai piknikā, ar ogām vai skābo krējumu – tik universāli ir šie biezpiena plācenīši bez pievienota rafinētā cukura, tādejādi tie ir mazuļiem draudzīgi, taču banāns nodrošina, ka tie ir gana saldi. Šos biezpiena plācenīšus var ātri pagatavot, tie ir gana veselīgi un pats svarīgākais – garšīgi.

Biezpiena un banāna pankūkas

Sastāvdaļas

  • 180 grami biezpiena;
  • 1 liels gatavs banāns;
  • 2 olas;
  • 5-7 ēdamkarotes miltu;
  • 1/2 tējkarote vaniļas pastas (vai 1 tējkarote vaniļas ekstrakta);
  • 3 tējkarotes kokosriekstu eļļas cepšanai;
  • 1 tējkarote cepamā pulvera.

Pagatavošana:

  1. Banānu saspaida ar dakšiņu. Pievieno olas un viegli sakuļ ar dakšiņu.
  2. Pievieno pārējās sastāvdaļas un visu rūpīgi samaisa. Miltu daudzums būs atkarīgs no tā, cik liels ir banāns, olas un cik mitrs vai sauss ir biezpiens. Ja vēlas veidot glītus un vienādus plācenīšus ar rokām, tad pievieno vairāk miltus, ja plācenīšus uz pannas veido ar karoti, pievieno mazāk miltus.
  3. Sakarsē pannu un liek tajā tējkaroti kokosriekstu eļļas. Kad tā izkususi, ar rokām vai karoti veido plācenīšus un cep mērenā karstumā no abām pusēm, kamēr tie zeltaini brūni.

Banānu pankūkas ar kakao

Pateicoties banāniem un kakao, pankūkas ir ļoti garšīgas un aromātiskas. Tos var pasniegt brokastīs ar skābo krējumu, iebiezināto pienu vai ievārījumu.

Banānu pankūkas ar kakao

Sastāvdaļas

  • 2 banāni;
  • 100 g auzu miltu;
  • 1 ola;
  • 50 g augu piena;
  • 2 tējk. kakao.

Pagatavošana:

  1. Banānus un olu sablendē viendabīgā masā.
  2. Liek masu bļodā, pievieno miltus, pienu un kakao.
  3. Uzkarsē pannu bez eļļas uz vidēja karstuma.
  4. Liek mīklu ar ēdamkaroti vai lielāku karoti uz sakarsētās pannas un cep, kamēr brūnas. Neizmanto eļļu.
  5. Dekorē ar ogām, riekstiem, zemesriekstu sviestu vai džemu.

Pufīgas un gardas banānu pankūkas

Feinas, mīkstas pankūciņas kā brokastīm, tā vakariņām!

Pufīgas un gardas banānu pankūkas

Sastāvdaļas

  • 40 g sviesta;
  • 1 ola;
  • 100 ml paniņu;
  • 75 g miltu;
  • pustējkarote cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • šķipsniņa cukura;
  • šķipsniņa kanēlis;
  • 1 banāns.

Pagatavošana:

  1. Izkausē sviestu un mazliet atdzesē.
  2. Pankūku mīklas bļodā iesit olu, pielej paniņas un sakuļ kopā, pievieno izkausēto sviestu un samaisa.
  3. Citā bļodiņā samaisa miltus ar cepamo pulveri, kanēli, sāli un cukuru (ar saldumu uzmanīgi, jo arī banāns ir gana salds!).
  4. Tad sausās sastāvdaļas iemaisa slapjajās un iegriež mīklā banānu – vispirms pārgriež to gareniski, tad smalkās ripiņās.
  5. Samaisa un atlikušajā sviestā sacep zeltainas pankūciņas – vienai pankūkai ņem apmēram ēdamkaroti mīklas.
  6. Pasniedz ar šokolādes mērci, ievārījumu vai krējumu ar kanēli un cukuru – ko nu mazie un lielie vēderi vēlas!

Biezās kefīra pankūkas ar banāniem

Mēreni saldas un kalorijām bagātas, šīs pankūkas ir ļoti piemērotas brokastīm vai vienkārši tējai.

Biezās kefīra pankūkas ar banāniem

Sastāvdaļas

  • 3 mīksti banāni;
  • 2 olas;
  • 1 glāze kefīra;
  • 1 tējkarote cepamā pulvera;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • milti;
  • sāls;
  • medus;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Banānus ar dakšiņu saspaida, pievieno kefīru, olas, cepamo pulveri, cukuru, šķipsniņu sāls. Samaisa, pēc vajadzības pievieno miltus, lai veidotos pabieza mīkla.
  2. Pankūkas no abām pusēm cep sakarsētā eļļā, tad pannai uzliek vāku, lai savelkas.
  3. Pasniedz ar banānu mērci: banānu ripiņas sajauc ar ēdamkaroti medus. Var pasniegt arī ar skābu krējumu.

Kartupeļu pankūkas
Ja vēlies iepriecināt savus mīļos ar neparastām brokastīm, pusdienām vai vakariņām, pagatavo viņiem gardas kartupeļu pankūkas.

Pufīgās ābolu‑banānu pankūkas

Ja arī tev mājās ir daudz ābolu, kurus nezini, kur izmantot, iepriecini sevi un mīļos, sākot rītu ar gardām ābolu un banānu pankūciņām. Uzmanību! Šī recepte izraisa atkarību!

Pufīgās ābolu‑banānu pankūkas

Sastāvdaļas

  • 2 banāni;
  • 2 āboli;
  • 2 olas;
  • 4 ēdamkarotes cukura;
  • 250 g kefīra;
  • 400 g miltu (kviešu);
  • 1 ēdamkarote cepamais pulveris;
  • kanēlis.

Pagatavošana:

  1. Sajauc olas ar cukuru.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus un kefīru, lai nerastos kunkuļi.
  3. Pievieno cepamo pulveri.
  4. Jauc mīklu, līdz tā ir staipīga.
  5. Uz sakarsētas pannas uzklāj mazas pankūciņas.
  6. Pa virsu klāj ābolu un banānu gabaliņus.
  7. Pārkaisa kanēli un cukuriņu.
  8. Cep uz lēnas uguns no abām pusēm.

Veselīgas pankūkas ar banāniem un auzu pārslām

Pankūkas bez piena, miltiem, cukura un olām? Jā, tas ir iespējams, turklāt nebūt nav sarežģīti! Daudziem varētu šķist, ka pankūku pagatavošana bez ierastajām sastāvdaļām ir gluži vai neiespējamā misija, taču tas pavisam noteikti ir mīts. Ir dažādas sastāvdaļu variācijas, ar kurām var veiksmīgi aizvietot dzīvnieku izcelsmes produktus – šajā receptē liksim lietā augu pienu un auzu pārslas. No šīs receptes sastāvdaļu daudzuma sanāks apmēram 10 pankūkas. Pasniegšanai izvēlies ievārījumu, svaigus augļus vai ogas pēc izvēles.

Veselīgas pankūkas ar banāniem un auzu pārslām

Sastāvdaļas

  • 150 g auzu pārslas;
  • 1.5 banāns;
  • 0.5 ēd. k. cepampulveris;
  • 250 ml mandeļu piens;
  • 1 ēd. k. augu eļļa.

Pagatavošana:

  1. Blenderī ber auzu pārslas, sasmalcina līdz miltu konsistencei.
  2. Pievieno 1.5 banāna, cepamo pulveri un mandeļu vai auzu pienu. Blendē, līdz tiek iegūta viendabīga, samērā šķidra masa.
  3. Mīklai ļauj ievilkties apmēram 15 minūtes.
  4. Pannā uzkarsē eļļu un cep nelielas pankūciņas uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz tām izveidojas kraukšķīga, zeltaini brūna garoziņa.
  5. Pasniedz ar ogām, augļiem vai ievārījumu pēc izvēles. Lai labi garšo!

Rīvētu banānu pankūkas

Šis ir ļoti garšīgs un vienkāršs deserts ēdienkartes dažādošanai. Palutini savus mīļos un pagatavo viņiem tik brīnišķīgas pankūkas!

Rīvētu banānu pankūkas

Sastāvdaļas

  • milti;
  • 3 banāni;
  • piens;
  • 2 olas;
  • 1-2 ēd. k. cukura;
  • šķipsna sāls.

Pagatavošana:

  1. Olām pievieno cukuru, sāli, iemaisa sarīvētos banānus, pievieno pienu un miltus. Mīklai jābūt nedaudz biezākai par plāno pankūku mīklu.
  2. Cep uzkarsētā, ietaukotā pannā.
  3. Pasniegt var dažādi, es dodu priekšroku ievārījumam vai saldajam krējumam ar cukuru.

Veselīgas banānu pankūkas

Lai pankūkas varētu ēst biežāk un bez sirdsapziņas pārmetumiem, tad, lūk- viena veselīga pankūku recepte! Labā ziņa- garšo tik pat labi kā tradicionālās un pierastās pankūkas!

Veselīgas banānu pankūkas

Sastāvdaļas

  • 2-3 ļoti gatavi banāni, bez mizas 250 g;
  • 2 lielas olas;
  • 2 ēdk kefīra, skābā krējuma vai grieķu jogurta;
  • 1 ēdk augu eļļas vai citas neitrālas eļļas;
  • 100 g pilngraudu auzu miltu;
  • 1 tējk cepamā pulvera;
  • sāls;
  • 2-3 saujas melleņu;
  • eļļa cepšanai, var kokosriekstu eļļu.

Pagatavošana:

  1. Vidējā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli.
  2. Mazākā bļodā saputo olas, līdz tās kļūst gaišas un palielinās apjomā, pievieno eļļu un samaisa.
  3. Pievieno un iemaisa ar dakšiņu putriņā saspaidītu banānu, kuram pievienots kefīrs.
  4. Miltu masā izveido bedrīti un ielej šķidro masu. Visu viegli, it kā iecilājot, apmaisa. Tikai nekult un nemaisīt par daudz, tad nebūs pufīgas!
  5. Iecilā mellenes.
  6. Uz pannas lej aptuveni ēdamkaroti eļļas vai kokosriekstu eļļas un ar ēdamkaroti liek nelielas pankūkas. Cep uz vidēji lielas liesmas no abām pusēm zeltaini brūnas, lai izcepas arī iekšpuse.
  7. Pasniedz karstas. Ja pietrūkst salduma, var pārliet ar kļavu sīrupu vai medu.

Veselīgās banānu pankūkas ar mango

Veselīgās, gardās un ātrās banānu pankūkas svētdienu rītiemi.

Veselīgās banānu pankūkas ar mango

Sastāvdaļas

  • 3 banāni;
  • 2 olas;
  • 6 ĒK pilngraudu milti;
  • 1 mango pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Pankūku mīklai izmanto gatavus banānus, tos samīcot ar dakšu vai sablendējot un samaisot ar pilngraudu miltiem un olām, līdz iegūta viendabīga mīkla.
  2. Mīklu ar karoti liek sakarsētā eļļa un apcep mazas pankūciņas – zeltainas no abām pusēm.
  3. Pasniedz siltas ar gabaliņos sagriezto mango.

Banānu pankūkas ar auzu miltiem

Šī ir veselīgā versija par pankūkām — bez cukura, ar pilngraudu auzu miltiem, un kāpēc gan nē, ja garšīgs un veselīgs ir apvienots vienā pankūkā? Banāni ir ideāls sabiedrotais ar pankūkām gan kā pildījums, gan kā mīklas sastāvdaļa, tāpēc šoreiz pankūkās banāns ir iekļauts jau mīklas pagatavošanā.

Banānu pankūkas ar auzu miltiem

Sastāvdaļas

  • banāni — 2 gab;
  • olas — 2 gab;
  • pilngraudu auzu milti — 115 g;
  • piens — 200 ml.

Pagatavošana:

  1. Sakuļ olas, pievieno miltus, to visu kārtīgi samaisa.
  2. Pievieno pienu un samaisa.
  3. Ar dakšiņu saspaida banānu un to pievieno mīklai.
  4. Visu kārtīgi samaisa un cep uz pannas nelielas pankūciņas.
  5. Cep no abām pusēm līdz zeltaini brūnas.

Banānu pankūciņas

Ļoti ātras, vienkāršas un gardas pankūciņas.

Banānu pankūciņas

Sastāvdaļas

  • 2 banāni;
  • 2 olas;
  • var pievienot kanēli.

Pagatavošana:

  1. Bļodā samīca banānu ar olām.
  2. Cep pankūciņas (katru pusi 2-3 min).
  3. Ja nevēlas cept ar eļļu, tad cep labāk uz speciālās pankūku pannas, jo es cepu ar ūdeni parastajā pannā (mājās nebija speciālā panna) un pankūciņas mazliet pielipa, bet tāpat sanāca viss garšīgi.
  4. Iesaku ēst siltas, lai garšīgāk.

Pankūkas ar banānu pildījumu

Pankūkas ar banānu pildījumu, kas padarīs vēl lieliskāku un garšīgāku, tavu svētdienu pankūku rītu.

Pankūkas ar banānu pildījumu

Sastāvdaļas

  • 2 olas;
  • pienu/ūdeni;
  • miltus;
  • sāli;
  • cukuru;
  • banānus;
  • kanēli.

Pagatavošana:

  1. Sakul olas ar šķipsniņu sāls, pievieno pienu vai ūdeni un samaisi.
  2. Pieber klāt miltus un izmaisi. Ņem vērā – nepieciešama plāno pankūku mīkla, tātad, tai jābūt šķidrai, bet ne ūdeņainai.
    Beigās iemaisi cukuru.
  3. Kārtīgi uzkarsē pannu un eļļu, tad uz pannas lej mīklu. Pirmā pankūka nereti ir nekāda, jo panna nav kārtīgi uzsilusi, kā arī vēl nav uztaustīta īstā temperatūra, kurā cepot pankūkas tās nepiedeg un var paspēt sapildīt iepriekšējās.
  4. Kad pankūka gatava, ņem nost, noliec uz šķīvja vai dēlīša, lej uz pannas nākamo. Tad pildi pankūku – sagriez mazos kubiņos banānus, liec pankūkā, pārkaisi ar kanēli, sarullē pankūku un vēlreiz apcep.
  5. Šo kārumu vari baudīt ar putukrējumu, karameļu vai šokolādes mērci.

Veselīgas un gardas pankūkas ar banānu pildījumu

Veselīgas un gardas brokastis: griķu un kviešu miltu pankūciņas ar saldu un krēmīgu banānu pildījumu.

Veselīgas un gardas pankūkas ar banānu pildījumu

Sastāvdaļas

  • 2 olas;
  • 6 ēdamkarotes miltu;
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu;
  • šķipsniņa sāls;
  • 1 glāze piena;
  • eļļa cepšanai.

Pildījumam:

  • 2 āboli;
  • 4 banāni;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • kanēlis;
  • 1/2 citrona sula.

Pagatavošana:

  1. No olām, griķu un kviešu miltiem, piena un sāls sajauc mīklu plānajām pankūkām. Ja tā šķiet par biezu, pievieno nedaudz ūdens, ja par šķidru – iemaisa vēl mazliet kviešu miltu.
  2. Ābolus sagriež kubiņos, banānus – ripiņās, pārslaka ar citrona sulu, samaisa ar cukuru.
  3. Pa vienai cep astoņas lielas plānas pankūkas. Kad pankūkas viena puse nedaudz apcepusies, pankūku pannā apgriež otrādi, pusei uzber daļu sagatavotā pildījuma, pārkaisa ar kanēli.
  4. Pankūkas otru pusi pārloka pāri pildījumam, ļauj apakšai labi apcepties, tad pankūku ar visu pildījumu apgriež otrādi un apcep otru pusi.
  5. Tāpat dara ar pārējām pankūkām.
  6. Šķīvī pankūkas pārlej ar kādu deserta mērci vai ievārījumu.

Kā pagatavot banānu pankūkas

Elementāri pagatavojamas un debeškīgi gardas – tā varētu teikt par šo recepti.

Kā pagatavot banānu pankūkas

Sastāvdaļas

  • 3 banāni;
  • 1/2 skāba ābola;
  • 80 g kviešu miltu;
  • 50 g mandeļu piena;
  • 1 ēdamkarote cukura.

Pagatavošana:

  1. Ābolu un banānus sarīvē uz rupjās rīves. Visas sastāvdaļas samaisi kopā. Pievieno vēl nedaudz miltu, ja masa šķiet pārāk šķidra.
  2. Uzsildi pannā nedaudz eļļas uz vidējas uguns. Liec pa 1 ēdamkarotei masas cepties uz lēnas uguns, līdz apakša paliek brūna, tad akurāti apgriez pankūkas un cep, līdz otra puse ir brūna.

Paniņu pankūkas ar banāniem

Mazliet veselīgāka, bet ne mazāk garda versija svētdienas pankūku rītiem.

Paniņu pankūkas ar banāniem

Sastāvdaļas

  • 200 g pilngraudu kviešu miltu;
  • 400 g paniņu;
  • 2 olas;
  • 1 ēdamkarote medus;
  • 3 banāni;
  • dažādas svaigas vai saldētas ogas;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Sajauc viendabīgu mīklu no miltiem, olām un paniņām, pievieno arī sāli, medu un 1 sablendētu vai ar dakšiņu sašķaidītu banānu. Uz 10–15 minūtēm noliek nobriest. Ja mīkla plānajām pankūkām ir pārāk bieza, piemaisa nedaudz ūdens.
  2. Tad pannā nelielā sakarsētas eļļas daudzumā pa daļām lej mīklu, apgrozot izcep vidēji lielas plānās pankūkas.
  3. Katrai virsū liek banānu šķēlītes un ogas, pārloka uz pusēm, pārlaista medu, var izgreznot ar melisas vai piparmētras lapiņām.

Garšīgas banānu pankūkas

Pagatavosim pankūkas ar pienu, bet ne vienkāršas, bet ar banānu. Aromātiskas, saldas un ļoti garšīgas pankūkas ir tik labas, ka tām pat nav vajadzīgas piedevas.

Garšīgas banānu pankūkas

Sastāvdaļas

  • 150 g vājpiena biezpiens;
  • 100 ml piena;
  • 75 g miltu;
  • 2 olas;
  • 1 banāns;
  • ½ tējk. cepamā pulvera;
  • cukurs;
  • sāls.

Pagatavošana:

  1. Banānu nomizo un ar dakšiņu saspaida.
  2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  3. Pienu sajauc ar biezpienu, banānu, olu dzeltenumiem un visu uzputo.
  4. Pievieno miltus, cepamo pulveri, uzputo vēlreiz.
  5. Olas baltumus uzputo ar šķipsniņu sāls, līdz veidojas stingras putas un uzmanīgi ar lāpstiņu iecilā mīklā.
  6. Pannu uzkarsē un uzcep pankūkas, lejot pa 1 ēd.k. mīklas uz vienu pankūku. Pankūkas cep 2-3 minūtes no katras puses.
  7. Pasniedz, dekorējot ar banāniem.

Ķirbju pankūkas
Ķirbi var saukt par rudens karalieni: spilgts, garšīgs un neticami veselīgs. Šo apbrīnojamo produktu izmanto medicīnā, kosmetoloģijā un, protams, receptēs. Mēs piedāvājam jums labāko ķirbju pankūku recepšu izlasi katrai gaumei!

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv