Griķu zupa ar dārzeņiem un gaļu

Griķi satur daudz dzelzs un cilvēka ķermenim nepieciešamos noderīgos mikroelementus, bet diemžēl no šī produkta nav daudz ēdienu. Es vēlos dalīties ar jums ļoti garšīgu un vienkāršu recepti griķu zupas pagatavošanai ar vistas buljonu, kas ir pieejama pat iesācējiem pavāriem.

Sastāvdaļas
Porcijas: +8
  • Ūdens 4000 ml
  • Vistas gaļa 700 g
  • Griķi 150 g
  • Kartupelis 4 gab
  • Burkāns 100 g
  • Sīpols 1 gab
  • Lauru lapa 3 gab
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Ķiploks  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 41 kcal
Olbaltumvielas: 2.59 g
Tauki: 1.89 g
Ogļhidrāti: 3.46 g
Pagatavošana
60 min.Drukāt
  • Vistas gaļu noskalo, sagriež gabaliņos un vāra 40 minūtes.
  • Griķu zupa ar dārzeņiem un gaļu - 2
    Gatavajam buljonam pievieno veselu sīpolu, vāra līdz gatavībai 10-15 minūtes, tad izņem.
  • Kartupeļus sagriež kubiņos.
  • Griķu zupa ar dārzeņiem un gaļu - 4
    Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  • Griķu zupa ar dārzeņiem un gaļu - 5
    Griķus kārtīgi noskalo un pievieno buljonam kopā ar kartupeļiem un burkāniem. Pagatavojiet 10 minūtes, līdz gatavs.
  • Griķu zupa ar dārzeņiem un gaļu - 6
    2 minūtes pirms gatavības pievieno lauru lapu un piparus. Sanāk ļoti garšīga zupa. Ja vēlaties, varat pievienot ķiplokus.
  • Griķu zupa ar dārzeņiem un gaļu - 7
    Gatavo zupu lej bļodiņās, pasniedz ar gaļu un svaigiem garšaugiem. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv