Griķi satur daudz dzelzs un cilvēka ķermenim nepieciešamos noderīgos mikroelementus, bet diemžēl no šī produkta nav daudz ēdienu. Es vēlos dalīties ar jums ļoti garšīgu un vienkāršu recepti griķu zupas pagatavošanai ar vistas buljonu, kas ir pieejama pat iesācējiem pavāriem.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Ūdens 4000 ml
- Vistas gaļa 700 g
- Griķi 150 g
- Kartupelis 4 gab
- Burkāns 100 g
- Sīpols 1 gab
- Lauru lapa 3 gab
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Ķiploks pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 41 ккал
Proteīns: 2.59 г
Tauki: 1.89 г
Ogļhidrāti: 3.46 г
Soļi
-
Vistas gaļu noskalo, sagriež gabaliņos un vāra 40 minūtes.
-
Gatavajam buljonam pievieno veselu sīpolu, vāra līdz gatavībai 10-15 minūtes, tad izņem.
-
Kartupeļus sagriež kubiņos.
-
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
-
Griķus kārtīgi noskalo un pievieno buljonam kopā ar kartupeļiem un burkāniem. Pagatavojiet 10 minūtes, līdz gatavs.
-
2 minūtes pirms gatavības pievieno lauru lapu un piparus. Sanāk ļoti garšīga zupa. Ja vēlaties, varat pievienot ķiplokus.
-
Gatavo zupu lej bļodiņās, pasniedz ar gaļu un svaigiem garšaugiem. Labu apetīti!