Mārrutku lapas ziemai

Mārrutki ir tradicionāls produkts, kas krievu kulinārijā tiek izmantots jau gadsimtiem ilgi. Šis augs ir pazīstams ar savu asu garšu un specifisko aromātu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +1
  • Pētersīļi 50 g
  • Dilles 50 g
  • Mārrutku lapas 100 g
  • Ķiploki 6 g
  • Augu eļļa 100 ml
  • Sāls 5 g
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 315 kcal
Olbaltumvielas: 4.02 g
Tauki: 32.79 g
Ogļhidrāti: 4.89 g
Pagatavošana
15 min.Drukāt
  • Nomazgājiet garšaugus, mārrutku lapas un nosusiniet tās ar papīra dvieļiem. Nomizo ķiploka daiviņas.
  • Nogrieziet pētersīļu cietos kātus.
  • Dilles arī nogriezt kātiņus.
  • Mārrutku lapas ziemai - 4
    Atdaliet mārrutku lapas no bieziem kātiem un sasmalciniet nejauši.
  • Sagrieziet ķiplokus mazos gabaliņos.
  • Ielieciet blendera traukā pētersīļus, dilles un mārrutku lapas. Pievienojiet ķiplokus, augu eļļu un sāli.
  • Sasmalciniet visas sastāvdaļas līdz gludai pastai.
  • Pārlejiet pastu burkā, aizveriet vāku un ievietojiet ledusskapī. Šādu uzkodu var uzglabāt ļoti ilgu laiku.
  • Mārrutku lapas ziemai - 9
    Mārrutku pasta un garšaugi ir gatavi ziemai. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv