Mārrutki ir tradicionāls produkts, kas krievu kulinārijā tiek izmantots jau gadsimtiem ilgi. Šis augs ir pazīstams ar savu asu garšu un specifisko aromātu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Pētersīļi 50 g
- Dilles 50 g
- Mārrutku lapas 100 g
- Ķiploki 6 g
- Augu eļļa 100 ml
- Sāls 5 g
Uz porciju
Kalorijas: 315 ккал
Proteīns: 4.02 г
Tauki: 32.79 г
Ogļhidrāti: 4.89 г
Soļi
-
Nomazgājiet garšaugus, mārrutku lapas un nosusiniet tās ar papīra dvieļiem. Nomizo ķiploka daiviņas.
-
Nogrieziet pētersīļu cietos kātus.
-
Dilles arī nogriezt kātiņus.
-
Atdaliet mārrutku lapas no bieziem kātiem un sasmalciniet nejauši.
-
Sagrieziet ķiplokus mazos gabaliņos.
-
Ielieciet blendera traukā pētersīļus, dilles un mārrutku lapas. Pievienojiet ķiplokus, augu eļļu un sāli.
-
Sasmalciniet visas sastāvdaļas līdz gludai pastai.
-
Pārlejiet pastu burkā, aizveriet vāku un ievietojiet ledusskapī. Šādu uzkodu var uzglabāt ļoti ilgu laiku.
-
Mārrutku pasta un garšaugi ir gatavi ziemai. Labu apetīti!