Dzērveņu morss ar medu var pagatavot no svaigām vai saldētās ogās.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Dzērvenes 250 g
- Ūdens 1000 ml
- Medus 2 ĒK
- Citrons pēc garšas
- Piparmētra pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 20 ккал
Proteīns: 0.12 г
Tauki: 0.04 г
Ogļhidrāti: 4.22 г
Soļi
-
Sašķiro dzērvenes (svaigas vai iepriekš atkausētas), noņemot bojātās ogas, noskalo un applauc ar verdošu ūdeni.
-
Ielieciet dzērvenes blendera traukā un sasmalciniet ogas.
-
Ielieciet biezeni katliņā, piepildiet to ar dzeramo ūdeni istabas temperatūrā.
-
Dzērienu izkāš caur sietu citā traukā, izkāstai sulai pievieno medu un maisa, līdz izšķīst. Uzglabājiet savu veselības dzērienu ledusskapī.
Padoms!
Pasniedziet augļu dzērienu skaistās stikla kausos, dekorētus ar piparmētru lapiņām un citrona šķēlītēm.