Dzērveņu morss ar medu

Dzērveņu morss ar medu var pagatavot no svaigām vai saldētās ogās.

Sastāvdaļas
Porcijas: +5
  • Dzērvenes 250 g
  • Ūdens 1000 ml
  • Medus 2 ĒK
  • Citrons  pēc garšas
  • Piparmētra  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 20 kcal
Olbaltumvielas: 0.12 g
Tauki: 0.04 g
Ogļhidrāti: 4.22 g
Pagatavošana
15 min.Drukāt
  • Dzērveņu morss ar medu - 1
    Sašķiro dzērvenes (svaigas vai iepriekš atkausētas), noņemot bojātās ogas, noskalo un applauc ar verdošu ūdeni.
  • Dzērveņu morss ar medu - 2
    Ielieciet dzērvenes blendera traukā un sasmalciniet ogas.
  • Dzērveņu morss ar medu - 3
    Ielieciet biezeni katliņā, piepildiet to ar dzeramo ūdeni istabas temperatūrā.
  • Dzērveņu morss ar medu - 4
    Dzērienu izkāš caur sietu citā traukā, izkāstai sulai pievieno medu un maisa, līdz izšķīst. Uzglabājiet savu veselības dzērienu ledusskapī.

Padoms!
Pasniedziet augļu dzērienu skaistās stikla kausos, dekorētus ar piparmētru lapiņām un citrona šķēlītēm.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv