Zemeņu garšas un aromāta cienītājiem noteikti patiks zemeņu piparmētru ievārījums. Deserts izrādās pārsteidzošs, neparasts. Piparmētra maina cukuroto garšu un padara ievārījumu svaigāku un vieglāku.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Zemenes 300 g
- Cukurs 250 g
- Piparmētra 16 g
- Citrons 200 g
Uz porciju
Kalorijas: 144 ккал
Proteīns: 0.63 г
Tauki: 0.19 г
Ogļhidrāti: 36.46 г
Soļi
-
Nomizojiet zemenes no kātiem, nomazgājiet un nosusiniet. Sarīvē citrona miziņu, atsevišķā traukā izspiež citrona sulu. Sagatavojiet emaljas podu. Nomazgājiet un sterilizēt 0,5 litru burkas un vākus.
-
Zemenes liek katliņā un pārkaisa ar cukuru. Atstāj uz 2-3 stundām, lai ogas izdala sulu.
-
Vāra zemenes uz lēnas uguns. Pēc vārīšanās pievieno citrona miziņu un sulu, samaisa, vāra apmēram 15 minūtes.Noņem pannu no uguns, ļauj ievārījumam nedaudz atdzist. Pievienojiet piparmētras un novietojiet atpakaļ uz lēnas uguns. Vāra, maisot, vēl 10 minūtes.
-
Ielejiet karsto desertu tīrās burkās un uzvelciet vākus. Apgrieziet otrādi, ļaujiet atdzist. Nosūtīt uzglabāšanai pagrabā vai ledusskapī.
-
Zemeņu piparmētru ievārījums būs lieliska piedeva pie saldējuma vai dabīgā jogurta.
Padoms!
Zemeņu piparmētru ievārījums var kļūt vēl veselīgāks un oriģinālāks, ja pievienosi kanēli un bazilika zariņu.