Tvaicēti sparģeļi

Labākais veids, kā pagatavot sparģeļus — tvaicēt tos multivārāmajā katlā! Šis ēdiens saglabā visas derīgās īpašības un ir ideāli piemērots veģetāriešiem.

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Sparģeļi 500 g
  • Zilais siers 100 g
  • Valrieksts 50 g
  • Olīveļļa 2 ĒK
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 98 kcal
Olbaltumvielas: 4.08 g
Tauki: 4.02 g
Ogļhidrāti: 7.05 g
Pagatavošana
45 min.Drukāt
  • Nomazgāt sparģeļus, salocīt katru kātu gredzenā, lai kāta augšdaļu atdalītu no cietākās apakšdaļas.
  • Ieliet traukā 1 litru ūdens, ielikt sparģeļu kātu apakšējās daļas tvaicēšanas tvertnē un ielikt tvertni traukā.
  • Aizvērt vāku un 30 minūtes ieslēgt režīmu «Tvaiks».
  • Pēc 15 minūtēm pievienot sparģeļu kātu augšējās daļas.
  • Karstos sparģeļus izlikt uz šķīvja, uzbērt sadrupinātu zilo sieru un rupji sakapātos grieķu riekstus.

Padoms!
Sparģeļus ieteicams lietot uzturā grūtniecības laikā, jo vienā porcijā ir tikai 16 kalorijas un daudz vitamīnu: A, B, C, E, kālija, cinka, folijskābes un citus.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv