Smūtijs «Luksofors»

Cilvēkiem, kuriem rūp sava veselība, kā arī veģetāriešiem patiks košs un sulīgs smūtijs, kas gatavots no zemenēm, banāniem, apelsīniem un kivi. Šāds smūtijs izskatās ļoti skaisti, jo visas sastāvdaļas ir izklātas slāņas pēc luksofora principa, par ko dzēriens ieguvis savu nosaukumu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +1
  • Zemenes 100 g
  • Banāns 60 g
  • Apelsīns 60 g
  • Kivi 2 gab
  • Piparmētra  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 51 kcal
Olbaltumvielas: 0.93 g
Tauki: 0.38 g
Ogļhidrāti: 10.02 g
Pagatavošana
15 min.Drukāt
  • Smūtijs «Luksofors» - 1
    Nomazgājiet augļus, zemenes un piparmētras. Nomizo kivi, apelsīnu un banānu.
  • Smūtijs «Luksofors» - 2
    Pārlejiet zemenes mērtraukā un sasmalciniet ar iegremdējamo blenderi.
  • Smūtijs «Luksofors» - 3
    Atsevišķi glāzē pievieno apelsīna un banāna gabaliņus un arī sasmalcina ar blenderi.
  • Smūtijs «Luksofors» - 4
    Kivi sagriež gabaliņos, pievieno dažas piparmētru lapiņas un atsevišķi saputo ar blenderi.
  • Smūtijs «Luksofors» - 5
    Visu trīs veidu biezenim pēc konsistences jābūt kā plānam skābam krējumam. Izmēģiniet katru biezeni: ja tas izrādās pārāk skābs, pievienojiet cukuru.
  • Smūtijs «Luksofors»
    Augstā glāzē pārmaiņus lej kivi un piparmētru biezeni, tad apelsīnu un banānu biezeni un visbeidzot zemeņu biezeni. Uzmanieties, lai nesajauktu slāņus kopā.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv