Zupa ar sieru, brokoļiem un saldo krējumu

Zupa ar sieru, brokoļiem un saldo krējumu ir neparasts un ļoti interesants ēdiens. Divu veidu siera, saldā krējuma un dažādu dārzeņu kombinācija padara zupu bagātīgu un pēc garšas neticami maigu. Šo zupu gatavo ar vistas buljonu, kas, kā zināms, ir ļoti veselīgs.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Cietais siers 150 g
  • Holandes siers 150 g
  • Brokoļi 350 g
  • Bulgāru pipari 225 g
  • Kartupelis 280 g
  • Čili pipari 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Ķiploks 2 daiviņas
  • Sviests 40 g
  • Vistas buljons 800 ml
  • Kviešu milti 85 g
  • Piens 370 ml
  • Krējums 33% tauku 210 g
  • Krakovas desa 200 g
  • Maltas zira/ķimenes  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 135 kcal
Olbaltumvielas: 5.42 g
Tauki: 9.97 g
Ogļhidrāti: 6.04 g
Pagatavošana
50 min.Drukāt
  • Sagatavo visas zupai nepieciešamās sastāvdaļas. Nomazgājiet un nosusiniet dārzeņus. Sadaliet brokoļus ziediņos. Sarīvē visu sieru.
  • Dziļā katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pēc tam pievienojiet papriku, sīpolus, čili un ķiplokus. Samaisiet un vāriet uz lēnas uguns 5 minūtes, līdz tas ir mīksts.
  • Tālāk pievienojiet kartupeļus, ķimenes un sautējiet 5 minūtes. Ielej vistas buljonu, uzvāra un pārklāj. Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns 25 minūtes.
  • Bļodā pievieno miltus, pienu, krējumu un visu kārtīgi samaisa. Masu lej katlā ar zupu un vāra uz vidējas uguns 5 minūtes līdz bieza. Pēc tam samaziniet siltumu līdz minimumam un pievienojiet sieru. Vāra uz lēnas uguns, līdz siers izkūst 5 minūtes. Pievienojiet zupai brokoļu ziedus un vāriet 4 minūtes, līdz tie ir mīksti.
  • Pirms pasniegšanas zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pasniedz ar Krakovas desas gabaliņiem, kā arī baltmaizi vai melno maizi.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv