Kartupeļu pankūkas ir sātīgas un gardas brokastis visai ģimenei. Šādas pankūkas gatavo no minimālā produktu komplekta.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Kartupeļi 1000 g
- Piens 250 ml
- Cūku tauki
- Sāls
Uz porciju
Kalorijas: 146 ккал
Proteīns: 2.86 г
Tauki: 8.31 г
Ogļhidrāti: 15.12 г
Soļi
-
Kartupeļus sarīvē. Nospiež, lai notek sula.
-
Kad sula nostājusies, kartupeļu cieti, kas palikusi apakšā, liek klāt sarīvētajiem kartupeļiem.
-
Pielej klāt verdošu pienu, sāli. Samaisa.
-
Ar karoti liek cepties karstos taukos. Cep līdz pankūkas zeltaini brūnas.
-
Kartupeļu pankūkas pasniedz ar skābo krējumu uzreiz pēc pagatavošanas, neļaujot tām atdzist.
Padoms!
Mīklā var pievienot smalki sagrieztu un līdz gaiši zeltainai apceptu sīpolu, tā pankūkas sanāks vēl garšīgākas.