Parastās kartupeļu pankūkas

Kartupeļu pankūkas ir sātīgas un gardas brokastis visai ģimenei. Šādas pankūkas gatavo no minimālā produktu komplekta.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Kartupeļi 1000 g
  • Piens 250 ml
  • Cūku tauki  
  • Sāls  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 146 kcal
Olbaltumvielas: 2.86 g
Tauki: 8.31 g
Ogļhidrāti: 15.12 g
Pagatavošana
45 min.Drukāt
  • Kartupeļus sarīvē. Nospiež, lai notek sula.
  • Kad sula nostājusies, kartupeļu cieti, kas palikusi apakšā, liek klāt sarīvētajiem kartupeļiem.
  • Pielej klāt verdošu pienu, sāli. Samaisa.
  • Ar karoti liek cepties karstos taukos. Cep līdz pankūkas zeltaini brūnas.
  • Kartupeļu pankūkas pasniedz ar skābo krējumu uzreiz pēc pagatavošanas, neļaujot tām atdzist.

Padoms!
Mīklā var pievienot smalki sagrieztu un līdz gaiši zeltainai apceptu sīpolu, tā pankūkas sanāks vēl garšīgākas.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv