Sākotnēji gaspačo bija zupa nabadzīgajiem un sastāvēja no olīveļļas ar ķiplokiem un maizi. Nākotnē šī zupa ir kļuvusi par lielu skaitu dažādu iespēju. Viens no tiem ir gaspačo ar tomātu sulu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Tomāti 160 g
- Bulgāru pipari 150 g
- Gurķi 100 g
- Zaļie sīpoli 10 g
- Svaigi zaļumi 10 g
- Ķiploki 1 gab
- Tomātu sula 190 g
- Olīveļļa 30 ml
- Sāls pēc garšas
- Garšvielas pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 65 ккал
Proteīns: 0.99 г
Tauki: 4.79 г
Ogļhidrāti: 4.18 г
Soļi
-
Sagatavo nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu. Nomazgājiet zaļumus un dārzeņus.
-
Tomātus aplej ar verdošu ūdeni un ļauj nostāvēties. Pēc tam nomizojiet tos.
-
Piparus un nomizotus tomātus sagriež nelielos kubiņos.
-
Smalki sagrieziet zaļumus un sīpolus. Sadaliet ķiploku daiviņas četrās daļās.
-
Sagrieztos dārzeņus un garšaugus liec dziļā bļodā un visu sasmalcina ar blenderi.
-
Sagatavotajā maisījumā ielej tomātu sulu. Gurķus nomizo, sagriež mazos kubiņos un pievieno gatavajai zupai. Sāls pēc garšas un pēc vajadzības pievieno garšvielas. Virsū uzber smalki sagrieztus pētersīļus.