Auzu pārslu cepumi ar augļiem

Auzu pārslu cepumi ar augļiem rotās jebkurus svētku galdu vai vienkārši ģimenes vakariņas.

Sastāvdaļas
Porcijas: +10
  • Auzu pārslas 350 g
  • Kefīrs 250 ml
  • Āboli 100 g
  • Rozīnes 20 g
  • Rieksti 20 g
  • Medus 1 ĒK
  • Citronu sula  pēc garšas
  • Apelsīnu sula  pēc garšas
  • Ingvera sakne  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 221 kcal
Olbaltumvielas: 7.13 g
Tauki: 5.31 g
Ogļhidrāti: 35.91 g
Pagatavošana
50 min.Drukāt
  • Auzu pārslu cepumi ar augļiem - 1
    Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas. Uzkarsē cepeškrāsni. Izsijāt miltus caur smalku sietu. Nomazgājiet augļus un nosusiniet uz papīra dvieļiem.
  • Auzu pārslu cepumi ar augļiem - 2
    Auzu pārslas pārlej ar kefīru. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 30 minūtēm.
  • Auzu pārslu cepumi ar augļiem - 3
    Nomizojiet riekstus no čaumalas un smalki sagrieziet. Ābolu nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Sarīvētu ābolu pārlej ar medu.
  • Auzu pārslu cepumi ar augļiem - 4
    Nomazgājiet citronu un apelsīnu. Pārgriež uz pusēm, noņem kaulus. Bļodā ar āboliem izspiediet citronu un apelsīnu sulu. Samaisiet.
  • Auzu pārslu cepumi ar augļiem - 5
    Nosūtiet nomizotos un sasmalcinātos riekstus bļodā ar āboliem. Pievieno rozīnes. Ja vēlaties, apkaisa ar cukuru un samaisa.
  • Auzu pārslu cepumi ar augļiem - 6
    Apvienojiet uzbriedinātās auzu pārslas kefīrā ar pārējiem augļiem. Ja vēlaties, pievienojiet medu un ingveru.
  • No mīklas veido bumbiņas un cep uz cepešpannas 30 minūtes 200 grādu temperatūrā.
  • Auzu pārslu cepumi ar augļiem - 8
    Pirms pasniegšanas cepumus dekorē ar šokolādi vai saldo krējumu. Desertu var arī pārkaisīt ar pūdercukuru.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv