Auzu pārslu cepumi ar augļiem rotās jebkurus svētku galdu vai vienkārši ģimenes vakariņas.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Auzu pārslas 350 g
- Kefīrs 250 ml
- Āboli 100 g
- Rozīnes 20 g
- Rieksti 20 g
- Medus 1 ĒK
- Citronu sula pēc garšas
- Apelsīnu sula pēc garšas
- Ingvera sakne pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 221 ккал
Proteīns: 7.13 г
Tauki: 5.31 г
Ogļhidrāti: 35.91 г
Soļi
-
Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas. Uzkarsē cepeškrāsni. Izsijāt miltus caur smalku sietu. Nomazgājiet augļus un nosusiniet uz papīra dvieļiem.
-
Auzu pārslas pārlej ar kefīru. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 30 minūtēm.
-
Nomizojiet riekstus no čaumalas un smalki sagrieziet. Ābolu nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Sarīvētu ābolu pārlej ar medu.
-
Nomazgājiet citronu un apelsīnu. Pārgriež uz pusēm, noņem kaulus. Bļodā ar āboliem izspiediet citronu un apelsīnu sulu. Samaisiet.
-
Nosūtiet nomizotos un sasmalcinātos riekstus bļodā ar āboliem. Pievieno rozīnes. Ja vēlaties, apkaisa ar cukuru un samaisa.
-
Apvienojiet uzbriedinātās auzu pārslas kefīrā ar pārējiem augļiem. Ja vēlaties, pievienojiet medu un ingveru.
-
No mīklas veido bumbiņas un cep uz cepešpannas 30 minūtes 200 grādu temperatūrā.
-
Pirms pasniegšanas cepumus dekorē ar šokolādi vai saldo krējumu. Desertu var arī pārkaisīt ar pūdercukuru.