Gulaša zupa: TOP 5 gardas receptes

Gulašs — ungāru un čehu nacionālais ēdiens: liellopa vai teļa gaļas gabaliņi, sautēti ar kūpinātu bekonu, sīpoliem, papriku (papriku) un kartupeļiem. Ēdiens pieder pie biezu zupu kategorijas.

Īsts ungāru gulašs

Ungāru gulašzupa — bieza, sātīga, smaržīga un ļoti labi garšo! Zupa lieliski baro aukstos rudens vakaros.

Īsts ungāru gulašs

Sastāvdaļas:

  • 500 g liellopa gaļas;
  • 4 kartupeļi;
  • 2 paprikas pulveris;
  • 2 tomāti;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 sīpols;
  • 1 asais pipars;
  • 2 ēd. k. tomātu biezeņa;
  • 1 ēd. k. paprikas pulvera vai pastas;
  • 1 tējk. ķimeņu;
  • sāls, pipari pēc garšas;
  • augu eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Sīpolu sasmalcina un apcep sakarsētā eļļā. Pievieno kubikos sagrieztu gaļu un apgrozot apcep. Iemaisa gabaliņos sagrieztu papriku, tomātu biezeni un paprikas pulveri un apmaisot sautē. Pievieno sāli, piparus un ūdeni vai buljonu (apmēram litru) un uzvāra. Turpina vārīt uz mazas liesmas apmēram 40 minūtes.
  2. Kartupeļus sagriež kubikos un pievieno zupai. Pieliek arī sīki sagrieztu aso pipariņu un vāra vēlapmēram 30 minūtes.
  3. Iemaisa gabaliņos sagrieztus tomātus, sasmalcinātu ķiploku un ķimenes un vāra vēl piecas minūtes.

Biezu, sātīgu un ļoti garšīgu gulaša zupa ungāru gaumē izrādās multivārāmajā katlā. Šī zupa noteikti iepriecinās jūs un jūsu ģimeni!

Gulaša zupa ar pupiņām

Ungāru gulašzupa ar pupiņām un cūkgaļu — nezaudē savu garšu, pat ja to pasniedz otrajā dienā.

Gulaša zupa ar pupiņām

Sastāvdaļas:

  • 350 g sīpolu;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1/2 sarkanās paprikas;
  • 1/2 dzeltenā paprika;
  • 500 g cūkgaļas gulaša gabaliņu;
  • 50 g kūpināta bekona;
  • augu eļļa;
  • pipari;
  • sāls;
  • šķipsniņa čili pārslas;
  • 1/2 ēdamkarotes kaltētas paprikas;
  • 1 ēdamkarote miltu;
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas;
  • 2/3 glāzes sarkanvīna;
  • 100 g balto pupiņu;
  • saišķītis timiāns.

Pagatavošana:

  1. Pupas pārlej ar ūdeni un izmērcē. Var ņemt arī konservētās pupiņas, tādejādi ietaupot laiku.
  2. Katliņā sakarsētā eļļā apcep gaļas gabaliņus, pārkaisa sāli un piparus un no eļļas izņem. Katliņā liek gabaliņos sagrieztus sīpolus, paprikas un bekonu, sasmalcinātus ķiplokus un daļu timiāna lapiņu, maisot apcep.
  3. Liek klāt apcepto gaļu, pārkaisa kaltēto papriku un miltus, vēl mazliet apcep, iemaisa tomātu pastu, pārlej sarkanvīnu un 3 glāzes ūdens. Pieber sāli, piparus un čili pārslas, uzvāra, katliņam uzliek vāku un lēni vāra 1 stundu.
  4. Pa to laiku izvāra izmērcētās pupas, nokāš un pievieno zupai. Pārkaisa timiānu.

Gulaša zupa uz ugunskura

Uz ugunskura vārīta gulašzupa iegūst unikālu garšu.

Gulaša zupa uz ugunskura

Sastāvdaļas:

  • 1 kg cūkgaļas ribiņu, sadalītu pa vienai;
  • 3 burkāni;
  • 2 sīpoli;
  • 8 kartupeļi;
  • 4 paprikas;
  • 1 ķiploks;
  • 150 g tomātu pastas;
  • 1 tējk. timiāna;
  • 100 ml eļļas;
  • 3 ēdk. kapāta koriandra;
  • sāls, pipari.

Pagatavošana:

  1. Zupu labāk vārīt čuguna katliņā. Lieliski noder arī pīle. Uzkarsē trauku, kas ierušināts oglēs. Ribiņas apcep eļļā.
  2. Pievieno burkānus, kas sagriezti 1x1x1 cm lielos kubiņos. Kad tie apcepušies, liec katlā papriku, sīpolus un kartupeļus, kas arī sagriezti tāda paša lieluma kubiņos.
  3. Visu apcep lielā karstumā, pievieno tomātu pastu, timiānu un rupji sakapātus ķiplokus. Cep vēl 3 minūtes, pievieno sāli un piparus. Pielej ūdeni tā, lai tas būtu trīs centimetrus virs apceptajiem produktiem.
  4. Vāri, līdz gaļa mīksta. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar rupji sakapātiem zaļumiem. Zupu vāri bez vāka, nebaidoties no pelniem, kas ceļas gaisā, jo tie un dūmi piešķirs zupai neatkārtojamu dzīvas uguns garšu.

Cūkgaļas gulašs — garšīgs, apetīti un ļoti barojošs ēdiens! Gaļa izrādās ir neticami maiga un mīksta.

Pikantā gulaša zupa

Pikanta un sātīga gulaša zupa — tieši tā, kas stiprina un dod enerģiju. Turklāt šī ir viena no tām zupām, ko var ēst arī nākamajā dienā, jo tā nezaudē savu garšu, bet kļūst tikai piesātinātāka.

Pikantā gulaša zupa

Sastāvdaļas:

  • 3 litri karsta ūdens vai buljona;
  • 600 g cūkas vai liellopa šķiņķa;
  • 2 sīpoli;
  • 4 — 6 ķiploka daiviņas;
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu;
  • 4 burkāni;
  • 1 sarkanā paprika;
  • 5-6 kartupeļi;
  • 1 sarkanais čili pipars;
  • 4 tējkarotes saldā paprikas pulvera;
  • 3 tējkarotes samaltu ķimeņu;
  • 2 lauru lapas;
  • malti melnie pipari pēc garšas;
  • sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Sīpolu nomizo, sasmalcina un pannā sakarsētā eļļā apcep līdz caurspīdīgai tekstūrai.
  2. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, tiem pannā pievieno gabaliņos sagrieztu gaļu. Visu pārkaisa ar sāli, pipariem un divām ēdamkarotēm miltu. Ik pa brīdim apmaisot, gaļu apcep no visām pusēm skaisti brūnu.
  3. Apcepto gaļu pārliek katliņā, pārlej ar karstu ūdeni, lauru lapas un liek vārīties.
  4. Pannā, kur cepusies gaļa, vēlreiz uzkarsē nedaudz eļļas. Liek iekšā sasmalcinātus ķiplokus, sasmalcinātu čili piparu, uz sakņu rīves sarīvētus burkānus un strēmelītēs sagrieztu sarkano papriku. Dārzeņus pārkaisa ar saldo paprikas pulveri, samaltām ķimenēm un, ik pa brīdim apmaisot, cep, līdz dārzeņi kļuvuši pusmīksti. Tad pievieno zupai.
  5. Kad zupa 50 minūtes vārījusies, tai pievieno arī nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus. turpina vārīt vēl 20 minūtes.
  6. Gatavu lej šķīvjos vai bļodiņās un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pēc vēlēšanās var pievienot skābu krējumu.

Liellopa gulašs — garša, kas pazīstama no bērnības. Un tagad, pēc daudziem gadiem, šis ēdiens joprojām ir aktuāls un ļoti populārs. Gulašu var pagatavot multivārāmajā katlā.

Gulaša zupa ar sēnēm

Sēņu gulašzupa — ļoti bieza un bagātīga zupa, kas pagatavota no šampinjoniem, dārzeņiem un gaļas. Šī zupa lieliski remdē izsalkumu aukstajos ziemas vakaros, atgādinot siltās rudens dienas.

Gulaša zupa ar sēnēm

Sastāvdaļas:

  • 125 g liellopu gaļas;
  • 1 tējkarote augu eļļas;
  • 1 sīpols;
  • 1 tējkarote maltas paprikas;
  • 400 ml ūdens;
  • 1 tomāts;
  • 1 zaļā paprika;
  • 1-2 ķiploka daiviņas;
  • 1 lauru lapa;
  • 1/2 tējkarotes ķimeņu;
  • 1 šķipsniņa Kajennas piparu;
  • 1/2 tējkarotes timiāna;
  • 1 tējkarote sausā buljona pulvera;
  • 100 g šampinjonu;
  • 2 ēdamkarotes saldā krējuma.

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzkarsē eļļu un apcep sagrieztu gaļu.
  2. Pieliek gredzenos sagrieztus sīpolus un pasautē.
  3. Pārkaisa ar maltu papriku un pielej ūdeni.
  4. Pielej gabaliņos sagrieztus tomātus un sloksnītēs sagrieztu papriku.
  5. Pēc tam pieliek garšvielas, dārzeņu buljonu un saspiestas ķiploka daiviņas.
  6. Pēc brīža pievieno šķēlītēs sagrieztus šampinjonus.
  7. Katlam uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 1-1.5 stundas.

Pirms pasniegšanas lauru lapu izņem un pievieno saldo krējumu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv