Gulašs no liellopa filejas

Liellopa gulašs — garša, kas pazīstama no bērnības. Un tagad, pēc daudziem gadiem, šis ēdiens joprojām ir aktuāls un ļoti populārs. Gulašu var pagatavot multivārāmajā katlā.

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Liellopa fileja 600 g
  • Sīpols 2 g
  • Tomātu pasta 2 ĒK
  • Milti 2 ĒK
  • Sviests 2 ĒK
  • Skābais krējums 3 ĒK
  • Lauru lapa 1 gab
  • Smaržīgais pipars 4 graudiņi
  • Malti pipari  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
  • Pētersīļi  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 136 kcal
Olbaltumvielas: 8.44 g
Tauki: 9.19 g
Ogļhidrāti: 4.91 g
Pagatavošana
1 stunda. 35 min.Drukāt
  • Gaļu nomazgāt, nosusināt, sagriezt lielos kubiņos. Sīpolu smalki sagriezt.
  • Traukā ievietot sviestu un 25 minūtes ieslēgt režīmu «Cepšana». Kad krējums ir labi uzkarsēts, ievietot gaļu un, apmaisot, to apcept.
  • Kad gaļas sula ir gandrīz pilnībā iztvaikojusies, pievienot sīpolu un turpināt apcept līdz programmas darba beigām.
  • Ar miltiem pārkaisīt gaļu ar sīpolu, samaisīt. Ieliet 3 mērglāzes silta ūdens, pievienot sāli, tomātu pastu, lauru lapu un piparus, samaisīt.
  • Aizvērt vāku un 1 stundu 10 minūtes ieslēgt režīmu «Sautējums». Gatavot, periodiski samaisot. 15 minūtes pirms programmas darba beigām pievienot skābo krējumu.
  • Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar zaļumiem.

Kas ir gulašs?
Gulašs — bieza teļa vai liellopa gaļas zupa ar kūpinātu bekonu un dārzeņiem. Populārs ēdiens ungāru un čehu virtuvēs.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv