Liellopa gulašs — garša, kas pazīstama no bērnības. Un tagad, pēc daudziem gadiem, šis ēdiens joprojām ir aktuāls un ļoti populārs. Gulašu var pagatavot multivārāmajā katlā.
*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Liellopa fileja 600 g
- Sīpols 2 g
- Tomātu pasta 2 ĒK
- Milti 2 ĒK
- Sviests 2 ĒK
- Skābais krējums 3 ĒK
- Lauru lapa 1 gab
- Smaržīgais pipars 4 graudiņi
- Malti pipari pēc garšas
- Sāls pēc garšas
- Pētersīļi pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 136 ккал
Proteīns: 8.44 г
Tauki: 9.19 г
Ogļhidrāti: 4.91 г
Soļi
-
Gaļu nomazgāt, nosusināt, sagriezt lielos kubiņos. Sīpolu smalki sagriezt.
-
Traukā ievietot sviestu un 25 minūtes ieslēgt režīmu «Cepšana». Kad krējums ir labi uzkarsēts, ievietot gaļu un, apmaisot, to apcept.
-
Kad gaļas sula ir gandrīz pilnībā iztvaikojusies, pievienot sīpolu un turpināt apcept līdz programmas darba beigām.
-
Ar miltiem pārkaisīt gaļu ar sīpolu, samaisīt. Ieliet 3 mērglāzes silta ūdens, pievienot sāli, tomātu pastu, lauru lapu un piparus, samaisīt.
-
Aizvērt vāku un 1 stundu 10 minūtes ieslēgt režīmu «Sautējums». Gatavot, periodiski samaisot. 15 minūtes pirms programmas darba beigām pievienot skābo krējumu.
-
Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar zaļumiem.
Kas ir gulašs?
Gulašs — bieza teļa vai liellopa gaļas zupa ar kūpinātu bekonu un dārzeņiem. Populārs ēdiens ungāru un čehu virtuvēs.