Kā zināms, salāti, kur galvenā sastāvdaļa ir pupiņas, ir pilnvērtīgs patstāvīgs ēdiens, kas ir ļoti veselīgs un apmierinošs. Pupiņas salātos var izmantot gan kā galveno, gan kā papildu sastāvdaļu. Pupiņas lieliski saskan ar tādiem svaigiem dārzeņiem: tomātiem, saldajiem vai asajiem pipariem, ķiplokiem u.c., kā arī ar garšaugiem. Kā mērci bieži izmanto etiķa salātu mērci vai majonēzi.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Baltās pupiņas 600 g
- Sīpols 100 g
- Galda etiķis 9% 20 g
- Olīveļļa 50 g
- Dilles 12 g
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 310 ккал
Proteīns: 16.05 г
Tauki: 7.67 г
Ogļhidrāti: 49.97 г
Soļi
-
Sašķiro pupiņas, labi noskalo un iemērc aukstā ūdenī uz 3-4 stundām (labāk atstāt uz nakti). Nomazgājiet un nosusiniet sīpolus un garšaugus.
-
Vāra pupiņas līdz gatavībai.
-
Gatavās pupiņas noskalo ar ūdeni un noliek malā, lai notecinātu ūdeni. Smalki sagrieziet sīpolu un apkaisa ar sāli. Sasmalciniet zaļumus un sajauciet ar sīpoliem.
-
Sajauc sīpolus ar zaļumiem un pupiņām. Apslaka salātus ar etiķi un olīveļļu. Visu labi samaisa.
-
Pasniedziet gatavos salātus galdā porciju bļodiņās. Salātus varat pasniegt ar grauzdiņiem vai kraukšķīgu bekonu.
Padoms!
Salātiem izvēlieties baltās pupiņas, jo tajās ir vairāk kalcija, kālija, šķiedrvielu un C vitamīna nekā sarkanajās pupiņās.