Salāti «Karaliskā» ar jūras veltēm un gurķi

Viegli un veselīgi salāti ar jūras veltēm, salātiem, olām un gurķi rotās svētku galdu. Mērce ir olīveļļas un laima sulas maisījums. Ēdienu akcents ir sarkanie ikri, kas padara to patiesi «karalisku». Lai pagatavotu salātus, varat izmantot gatavu jūras kokteili no kalmāriem, garnelēm, mīdijām un zivīm. Vai arī ņemiet tikai savas iecienītākās jūras veltes.

Sastāvdaļas
Porcijas: +2
  • Jūras veltes 150 g
  • Olas 2 gab
  • Gurķi 1 gab
  • Salātu lapas 80 g
  • Laima sula 1 ĒK
  • Olīveļļa 2 ĒK
  • Sarkanie ikri 50 g
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 142 kcal
Olbaltumvielas: 10.17 g
Tauki: 10.21 g
Ogļhidrāti: 1.29 g
Pagatavošana
15 min.Drukāt
  • Salāti ar jūras veltēm un gurķi - 1
    Ielej pannā ūdeni, sāli un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ievietojiet tajā jūras veltes, pagatavojiet tās 3–5 minūtes, pēc tam ievietojiet caurdurī. Vāra vistas olas un nomizo. Nomazgājiet salātu lapas.
  • Salāti ar jūras veltēm un gurķi - 2
    Nomizojiet gurķi no mizas un sēklām. Sagriezt tā mīkstumu mazos gabaliņos. Sasmalciniet vārītas vistas olas un salātu lapas.
  • Sagatavo mērci. Lai to izdarītu, bļodā sajauc olīveļļu, laima sulu, šķipsniņu sāls un melnos piparus.
  • Salāti ar jūras veltēm un gurķi - 4
    Dziļā bļodā liek vārītas jūras veltes, gurķi, olas un salātu lapas.
  • Salāti ar jūras veltēm un gurķi - 5
    Visu pārlej ar mērci un samaisa.
  • Liek salātus uz šķīvja un dekorē ar sarkanajiem ikriem.
  • Salāti ar jūras veltēm un gurķi - 7
    Salāti «Karaliskā» ar jūras veltēm ir gatavi. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv