Viegli un veselīgi salāti ar jūras veltēm, salātiem, olām un gurķi rotās svētku galdu. Mērce ir olīveļļas un laima sulas maisījums. Ēdienu akcents ir sarkanie ikri, kas padara to patiesi «karalisku». Lai pagatavotu salātus, varat izmantot gatavu jūras kokteili no kalmāriem, garnelēm, mīdijām un zivīm. Vai arī ņemiet tikai savas iecienītākās jūras veltes.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Jūras veltes 150 g
- Olas 2 gab
- Gurķi 1 gab
- Salātu lapas 80 g
- Laima sula 1 ĒK
- Olīveļļa 2 ĒK
- Sarkanie ikri 50 g
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 142 ккал
Proteīns: 10.17 г
Tauki: 10.21 г
Ogļhidrāti: 1.29 г
Soļi
-
Ielej pannā ūdeni, sāli un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ievietojiet tajā jūras veltes, pagatavojiet tās 3–5 minūtes, pēc tam ievietojiet caurdurī. Vāra vistas olas un nomizo. Nomazgājiet salātu lapas.
-
Nomizojiet gurķi no mizas un sēklām. Sagriezt tā mīkstumu mazos gabaliņos. Sasmalciniet vārītas vistas olas un salātu lapas.
-
Sagatavo mērci. Lai to izdarītu, bļodā sajauc olīveļļu, laima sulu, šķipsniņu sāls un melnos piparus.
-
Dziļā bļodā liek vārītas jūras veltes, gurķi, olas un salātu lapas.
-
Visu pārlej ar mērci un samaisa.
-
Liek salātus uz šķīvja un dekorē ar sarkanajiem ikriem.
-
Salāti «Karaliskā» ar jūras veltēm ir gatavi. Labu apetīti!