Karsta garda siera zupa ar kartupeļiem un vistas fileju lieliski piemērota kā pirmais ēdiens pusdienām. Siers padara buljonu mīkstu un krēmīgu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas fileja 150 g
- Kartupelis 2 gab
- Burkāns 1 gab
- Sīpols 1 gab
- Kausēts siers 180 g
- Ūdens 1000 ml
- Augu eļļa 2 ĒK
- Pētersīļi 30 g
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 67 ккал
Proteīns: 3.91 г
Tauki: 2.96 г
Ogļhidrāti: 6.32 г
Soļi
-
Nomazgājiet un nosusiniet vistas fileju. Nomizo kartupeļus, sīpolus un burkānus. Nomazgājiet un nosusiniet pētersīļus. Sagatavojiet pārējās sastāvdaļas.
-
Sagrieziet kartupeļus mazos kubiņos, kuru izmērs ir 5-8 mm.
-
Burkānu sagriež mazos kubiņos.
-
Smalki sagrieziet sīpolu. Lai sīpolu griešana būtu ērta un neradītu asaras, samitriniet naža asmeni aukstā ūdenī vai turiet sīpolu saldētavā 10 minūtes.
-
Kausēto sieru sagriež nelielos kubiņos.
-
Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos.
-
Pannā uzkarsē augu eļļu. Cepiet vistu uz vidējas uguns 5 minūtes līdz zeltaini brūnai.
-
Pievienojiet pannā sīpolus un burkānus. Visu kopā apcep vēl 5 minūtes. Sāli un piparus sastāvdaļas pēc garšas.
-
Pārlieciet vistu un dārzeņus katlā. Pievieno kartupeļus.
-
Visas sastāvdaļas pārlej ar ūdeni, uzliek uguni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra zupu 10-15 minūtes uz lēnas uguns, periodiski noņemot putas no virsmas.
-
Kad visas sastāvdaļas gatavas, zupai pievieno kausēto sieru. Visu kārtīgi samaisa, lai siers izšķīst. Pēc garšas zupai pievieno sasmalcinātus pētersīļus, sāli un piparus.
-
Zupa ar sieru ir gatava. Labu apetīti!