Veselīgas kabaču pankūkas

Pankūkas gatavo no kviešu miltiem, kam var pievienot dažādas sastāvdaļas, arī dārzeņus: kartupeļus, burkānus, kabačus. Kabači ir pazīstami ar to, ka tajos ir daudz vitamīnu, minerālvielu un citu cilvēka organismam labvēlīgu vielu. Pankūkām pievienojot kabači, tās kļūst gaisīgās un apetīti rosinošas, bet pats ēdiens ir mazkaloriju.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Vistas olas 2 gab
  • Kviešu milti 200 g
  • Augu eļļa 2 ĒK
  • Kabači 360 g
  • Piens 200 g
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 172 kcal
Olbaltumvielas: 4.64 g
Tauki: 9.49 g
Ogļhidrāti: 17.01 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Sagatavojiet sastāvdaļas pankūkām. Nomazgājiet kabačus un nomizojiet tos. Paņemiet piemērotu trauku, lai sajauktu mīklas sastāvdaļas.
  • Kabači sagriež un sasmalcina blenderī. Sasmalcinātu kabačus sajauc ar olām, sāli un augu eļļu.
  • Dziļā bļodā ielej pienu un pārlej izsijātus miltus — kārtīgi samaisa. Pievieno kabaču masu un vēlreiz visu samaisa.
  • Pannā ielej eļļu. Cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.
  • Gatavās pankūkas liek uz šķīvja, dekorē ar svaigiem pētersīļiem. Skābo krējumu pasniedz atsevišķi pankūkām.

Padoms!
Pankūku pagatavošanai izmantojiet jaunos kabačus. Tie satur vairāk organismam svarīgu vitamīnu un uzturvielu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv