Kartupeļu pankūkas ar pienu

Šī kartupeļu pankūku versija ir ļoti maiga un mīksta, pateicoties karstam pienam, kas pievienots rīvētiem kartupeļiem. Recepte ir vienkārša, gatavošana neprasa daudz laika, tāpēc lieliski der kā uzkoda.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Kartupeļi 500 g
  • Milti 2 ĒK
  • Piens ½ glāzes/s
  • Olas 1 gab
  • Sāls 1 TK
  • Augu eļļa  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 89 kcal
Olbaltumvielas: 3.74 g
Tauki: 3.18 g
Ogļhidrāti: 11.46 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Kartupeļus nomizo, sarīvē, uzlej vārītu pienu (tad kartupeļu masa nesamelnē un pankūkas ir baltākas).
  • Pievieno olu, miltus, sāli un samaisa.
  • Pankūkas cep sakarsētā augu eļļā.
  • Pasniedz pankūkas ar skābu krējumu vai mājās gatavotu dzērveņu ievārījumu.

Padoms!
Atkarībā no pannas pankūkas var cept bez eļļas. Tātad ēdiens būs vēl veselīgāks.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv