Maigā piena zupa ar sieru

Saskaņā ar leģendu piena zupa parādījās Itālijas ziemeļos ap 16. gadsimtu. Šāds ēdiens tiek pagatavots bez gaļas buljona, taču tas ir garšīgāks un veselīgāks par daudzām liesām zupām un diezgan kaloriju. Piena zupām parasti izmanto katliņu ar biezu dibenu, lai nekas nepiedeg. Sieru bieži izmanto kā papildu sastāvdaļu piena zupās. Šāds ēdiens izrādās barojošs un oriģināls, ar izsmalcinātu maigu krēmīgu garšu un bagātīgu aromātu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Sīpols 200 g
  • Sviests 50 g
  • Piens 1000 ml
  • Cietais siers 150 g
  • Garšvielas pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 109 ккал
Proteīns: 5.01 г
Tauki: 7.57 г
Ogļhidrāti: 5.25 г
Soļi
25 min.Drukāt
  • Sagatavot nepieciešamos produktus. Nomizojiet un noskalojiet sīpolus, noskalojiet un nosusiniet pētersīļus ar virtuves papīra dvieļiem.
  • Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos. Paņemiet pannu ar biezu dibenu un apcepiet tajā sīpolus sviestā. Kad sīpols kļūst caurspīdīgs, pievienojiet pienu un uzvāra.
  • Vāra zupu uz lēnas uguns 15 minūtes, atdzesē. Lej zupu blenderī un sasmalcina. Liek atpakaļ uz uguns, sāli un piparus pēc garšas.
  • Sieru sarīvē uz smalkās rīves un pievieno zupai. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un noņem no uguns.
  • Pasniedziet karstu dziļos traukos, kas papildināti ar svaigām sasmalcinātām dillēm un maltu muskatriekstu.

Padoms!
Mēģiniet gatavajam ēdienam pievienot smalki sagrieztus, svaigus pētersīļus. Tā satur cilvēka organismam neaizstājamus vitamīnus un mikroelementus, uzlabo gremošanu, un zupa iegūs maigi pikantu garšu un aromātu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv