Klasiskās kartupeļu pankūkas

Draņiki ir garšīgs ēdiens, kurā ir desmitiem gatavošanas iespēju. Klasiskā versija ietver kartupeļu un vistas olu izmantošanu kā galvenās sastāvdaļas. Kartupeļus ņem neapstrādātus, un gatavošanas process notiek, masu apcepot pannā ar augu eļļu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +1
  • Kartupeļi 300 g
  • Olas 1 gab
  • Milti 50 g
  • Raugs 2 g
  • Eļļas 20 ml
  • Skābais krējums  pēc izvēles
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 81 kcal
Olbaltumvielas: 2.75 g
Tauki: 0.99 g
Ogļhidrāti: 14.32 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Nomizot nevārītus kartupeļus un sarīvē uz mazās rīves.
  • Pievieno raugu, kas samaisīts ar nelielu daudzumu siltā ūdens, pasāla, ieber miltus, pievieno olu. Liek pastavēt siltā vietā.
  • Cep uz labi sakarsētas pannas no abām pusēm līdz tās kļūst zeltainas.
  • Pasniedziet kartupeļu pankūkas uz šķīvja ar skābo krējumu un apkaisītas ar zaļo sīpolu.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv