Kartupeļu pankūkas bez olām

Šādi pagatavoti draņiki ir sulīgi, ar kraukšķīgu garoziņu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Kartupeļi 1600 g
  • Kviešu milti 3 ĒK
  • Augu eļļa 6 ĒK
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 133 kcal
Olbaltumvielas: 2.25 g
Tauki: 6.16 g
Ogļhidrāti: 17.35 g
Pagatavošana
25 min.Drukāt
  • Kartupeļu pankūkas bez olām - 1
    Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
  • Sāli, piparus un atstāj uz 10 minūtēm, lai kartupeļi izdala sulu.
  • Kartupeļu pankūkas bez olām - 3
    Nospiež lieko sulu, pievieno miltus un kārtīgi samaisa.
  • Uzkarsētā pannā lej eļļu un ar karoti liek iegūto masu.
  • Cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.

Pasniedziet gatavas kartupeļu pankūkas ar tomātu mērci vai skābo krējumu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv