Krēmzupa ar kausētu sieru un kartupeļiem

No pieejamajām sastāvdaļām gatavo krēmzupu ar kausētu sieru un kartupeļiem. Šādu ēdienu var ātri pagatavot bērniem pusdienās. Siera garša labi sader ar kartupeļiem. Ēdiens izrādās sātīgs, garšīgs, maigs un smaržīgs. Šai krēmzupai svarīgi izvēlēties kvalitatīvu kausētu sieru, kas vārot pilnībā izšķīst.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Kartupelis 400 g
  • Kausēts siers 100 g
  • Sīpols 100 g
  • Burkāns 60 g
  • Augu eļļa 2 ĒK
  • Ūdens 1000 ml
  • Sāls  pēc garšas
  • Garšvielas  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Sviests  pēc izvēles
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 55 kcal
Olbaltumvielas: 1.59 g
Tauki: 2.77 g
Ogļhidrāti: 6.06 g
Pagatavošana
50 min.Drukāt
  • Nomizo burkānus, kartupeļus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sagriež mazos gabaliņos. Izkausēto sieru un kartupeļus sagriež vidējos kubiņos.
  • Kartupeļus liek katliņā un 20-30 minūtes uz lēnas uguns zem vāka.
  • Krēmzupa ar kausētu sieru un kartupeļiem - 3
    Pannā eļļā 4-5 minūtes apcep burkānus un sīpolus. Katlā ar vārītiem kartupeļiem pievieno apceptos dārzeņus un kausēto sieru. Vāra uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz viss siers izkusis.
  • Ar iegremdējamo blenderi sasmalcina pannas saturu līdz viendabīgai krēmveida masai. Pēc tam iegūto krēmzupu karsē vēl 2-3 minūtes.
  • Krēmzupa ar kausētu sieru un kartupeļiem
    Lej zupu bļodiņās, nedaudz piparo, katrā bļodiņā pievieno gabaliņu sviesta. Labu apetīti!

Padoms!
Lai krēmzupa ar kausētu sieru un kartupeļiem būtu veselīgāka, izmantojiet sieru ar minimālu pārtikas piedevu daudzumu un bez garšas pastiprinātājiem.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv