Ukraiņu borščs ar pupiņām

Borščs ar pupiņām un gaļu — ļoti gards un sātīgs pirmais ēdiens, ko var viegli pagatavot multivārāmajā katlā.

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Liellopa krūtiņas 400 g
  • Cūkas speķis 20 g
  • Augu eļļa 1 ĒK
  • Bietes 1 gab
  • Konservētas pupiņas 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Selerijas 1 kāts
  • Burkāns 1 gab
  • Svaigi kāposti 150 g
  • Ķiploki 4 daiviņas
  • Tomātu pasta 1 ĒK
  • Tomāts 1 gab
  • Sarkans saldais pipars 1 gab
  • Ābolu vai baltvīna etiķa 2 ĒK
  • Cukurs 1 TK
  • Lauru lapsa 1 gab
  • Smaržīgais pipars 4 graudiņi
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Pētersīļi pēc garšas
  • Dilles pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 154 ккал
Proteīns: 8.65 г
Tauki: 12.66 г
Ogļhidrāti: 6.36 г
Soļi
60 min.Drukāt
  • Izvārīt gaļas buljonu (skat. receptē «Gaļas buljons»).
  • Notīrīt visus dārzeņus. Bieti sagriezt salmiņos, burkānu rupji sarīvēt, sīpolu smalki sagriezt. No salad pipara izņemt sēklas un šķērssienu, tomātu nomizot. Piparu un tomātu sagriezt mazos kubiņos. Kāpostu saēvelēt salmiņos, ķiploku saberzt.
  • Traukā ielikt smalki sagrieztu speķi, ieliet augu eļļu un 30 minūtes ieslēgt režīmu «Cepšana».
  • Kad speķis ir nedaudz izkusis, ievietot traukā sīpolu, seleriju un burkānu. Maisot, apcept dārzeņus, līdz tie kļūst mīksti.
  • Pievienot bieti un saldo piparu, ieliet 1 ēdamk. etiķa, samaisīt un kopā apcept 2 minūtes, turpinot maisīt.
  • Ieliet traukā 3 mērglāzes buljona, pievienot tomātu pastu, vēl 1 ēdamk. etiķa, cukuru un sautēt dārzeņus līdz programmas darba beigām.
  • Ieliet traukā 2 litrus buljona, ievietot gaļu un 1 stundu ieslēgt režīmu «Zupa».
  • Konservētās pupiņas no kārbas ievietot caurdurī, lai notecētu šķidrums. Kad borščs sāk vārīties, pievienot pupiņas.
  • Pēc 15 minūtēm pievienot kāpostu, tomātu, ķiploku, piedevas un sāli, vārīt līdz programmas darba beigām.
  • Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar dillēm un pētersīļiem. Pasniegt ar krējumu.

Tas ir interesanti!
«Boršča indekss» — neoficiāls veids, kā noteikt iedzīvotāju reālo pirktspēju. Tādējādi tiek aprēķināta produktu komplekta izmaksas boršča pannas pagatavošanai.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv