Liellopa gaļas buljons pagatavots multivārāmajā katlā izrādās ne tikai garšīgs un aromātu, bet arī ļoti veselīgs ēdiens. To var izmantot, gatavojot nūdeles un dažādas zupas.
*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Liellopa gaļa ar kaulu 500 g
- Sīpols 1 gab
- Burkāns 1 gab
- Lauru lapa 1 gab
- Smaržīgais pipars 3 graudiņi
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 4 ккал
Proteīns: 0.6 г
Tauki: 0.2 г
Soļi
-
Gaļu nomazgāt un ielikt traukā. Ieliet 2-2,5 litrus ūdens, aizvērt vāku un 2 stundas ieslēgt režīmu «Vārīšana».
-
Kad buljons gandrīz sāk vārīties, atvērt vāku un rūpīgi nosmelt putas. Vārīt buljonu apmēram 5-7 minūtes ar atvērtu vāku, turpinot nosmelt putas. Kad putas vairs neveidojas, aizvērt vāku.
-
Dārzeņus notīrīt un veselus ievietot buljonā vienu stundu pēc putu nosmelšanas.
-
15 minūtes pirms vārīšanās beigām pievienot lauru lapu, piparus un sāli.
-
No gatavā buljona dārzeņus izņemt un izmest, buljonu izkāst.
Padoms!
Lai dzidrinātu liellopa buljonu, tam pievieno olu baltumu un pēc tam filtrē caur marli.