Liellopa gaļas buljons

Liellopa gaļas buljons pagatavots multivārāmajā katlā izrādās ne tikai garšīgs un aromātu, bet arī ļoti veselīgs ēdiens. To var izmantot, gatavojot nūdeles un dažādas zupas.

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +8
  • Liellopa gaļa ar kaulu 500 g
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Lauru lapa 1 gab
  • Smaržīgais pipars 3 graudiņi
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 4 kcal
Olbaltumvielas: 0.6 g
Tauki: 0.2 g
Ogļhidrāti: 0 g
Pagatavošana
3 stunda. 0 min.Drukāt
  • Gaļu nomazgāt un ielikt traukā. Ieliet 2-2,5 litrus ūdens, aizvērt vāku un 2 stundas ieslēgt režīmu «Vārīšana».
  • Kad buljons gandrīz sāk vārīties, atvērt vāku un rūpīgi nosmelt putas. Vārīt buljonu apmēram 5-7 minūtes ar atvērtu vāku, turpinot nosmelt putas. Kad putas vairs neveidojas, aizvērt vāku.
  • Dārzeņus notīrīt un veselus ievietot buljonā vienu stundu pēc putu nosmelšanas.
  • 15 minūtes pirms vārīšanās beigām pievienot lauru lapu, piparus un sāli.
  • No gatavā buljona dārzeņus izņemt un izmest, buljonu izkāst.

Padoms!
Lai dzidrinātu liellopa buljonu, tam pievieno olu baltumu un pēc tam filtrē caur marli.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv