TOP 13 atsvaidzinošas vasaras limonādes receptes

Nekas neglābj no tveicīgā karstuma un remdē slāpes kā glāze vēsas limonādes. To var pagatavot no augļiem vai ogām un pat var pievienot garšvielas, garšaugus vai dārzeņus.

Diemžēl veikalos nopērkamie dzērieni satur daudz konservantu, cukuru, krāsvielas un garšas. Diez vai ar šādu limonādi izdosies efektīvi remdēt slāpes.

Ko darīt? Pagatavo limonādi mājās. Tas nemaz nav grūti. Turklāt jūs būsiet 100% pārliecināts par šāda dzēriena sastāvu. Jā, un jūs varat bezgalīgi eksperimentēt: izmēģiniet jaunas sastāvdaļas un meklējiet savas iecienītākās kombinācijas.

Sāciet ar mūsu interesantajām un oriģinālajām atsvaidzinošo vasaras limonāžu receptēm, kuras jums noteikti vajadzētu izmēģināt.

Aveņu un laima

Aveņu un laima

Sajauc 0,6 glāzes laima sulas un 0,5 glāzes cukura. 1,5 glāzes aveņu sasmalcina blenderī līdz viendabīgai masai. Ogu biezeni izkāš caur sietu un izspiež sulu. Ielejiet to ērtā traukā. Pēc tam pievienojiet 3 glāzes dzirkstoša ūdens un sasmalcinātu ledu.

Citrons un mellenes

Citrons un mellenes

Blenderī sajauciet svaigi spiestu 2 citronu sulu ar 2 glāzēm melleņu, 2 glāzēm ūdens un 0,5 glāzēm cukura. Sablenderē līdz viendabīgai masai un izkāš caur sietu. Pievienojiet plānās šķēlēs sagrieztu citronu un nekavējoties pasniedziet.

Klasiskais mohito ar laimu
Mohito ir kokteilis, kura pamatā ir rums un piparmētra. Šis ir viens no atsvaidzinošākajiem un uzmundrinošākajiem dzērieniem.

Zemenes un lavandas

Zemenes un lavandas

2-3 ēdamkarotes kaltētu lavandas ziedu aplej ar 200 ml karsta ūdens. Ļaujiet tai brūvēt 30 minūtes. Ar karoti saspiež 250 gramus svaigu zemeņu. Sajauc zemenes, 1,5 litrus auksta ūdens, lavandas ūdeni, 5-6 ēdamkarotes cukura, 2 citronu sulu un labi samaisa. Atstājiet dzērienu ledusskapī vismaz 5 stundas. Izkāš un pasniedz.

Citronu un timiānu

Citronu un timiānu

Ievietojiet 1 pušķītis svaiga timiāna katliņā un pārklājiet ar 1 glāzi tīra dzeramā ūdens. Pievienojiet tāpat 1,5 tases niedru cukura. Visas sastāvdaļas uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Izņem timiānu, atdzesē sīrupu un izkāš. Izspied 2 citronu sulu un sajauc ar sīrupu. Pēc garšas pievieno minerālūdeni, pāris citrona šķēles, timiāna zariņu un ledu. Dzēriens gatavs!

Citrons un kanēlis

Citrons un kanēlis

Izspiest citrona sulu. Uzvāra 2 litrus ūdens un pievieno tam kanēļa standziņu, citrona miziņu, 300 gramus cukura. Rūpīgi samaisiet un atstājiet uz brīdi. Pēc tam izkāš un atdzesē dzērienu. Pievienojiet citrona sulu un samaisiet. Pirms pasniegšanas glāzi var izrotāt ar citrona šķēlīti un kanēļa standziņu.

Zemenes un citrons

Zemenes un citrons

Izspied 6 citronu sulu un izkāst caur marli. Smalki sagrieziet miziņu. Pievienojiet citrona miziņu un sulu 2,5 litriem ūdens. Tur ielej 0,5 litrus cukura sīrupa. Lai to pagatavotu, ir nepieciešams izšķīdināt cukuru verdošā ūdenī proporcijā 1: 2. Samaisa un atstāj uz brīdi.

3 glāzes zemenes saspiež ar dakšu un pievieno dzērienam. Limonādi izkāst caur marli un atdzesē.

Piens ar piparmētru
Piparmētru piens ir lielisks atsvaidzinošs dzēriens karstās vasaras dienās. Jūsu bērniem patiks šis piens!

Ābols, citrons un medus

Ābols, citrons un medus

No āboliem izspiest sulu tā, lai sanāk 0,5 litri. Ābolu sulā pievienojiet 1 ēdamkaroti medus un 0,5 litrus gāzēta ūdens. Ābolu citronu limonāde ir gatava! Lejiet glāzē, dekorējiet ar piparmētru zariņiem un izbaudiet.

Ķirsis un citrons

Ķirsis un citrons

Ķiršu sulā (apmēram 300 ml) pievieno 50 ml citrona sulas un cukuru pēc garšas. Atdzesējiet dzērienu. Pirms pasniegšanas glāzes apakšā ielieciet dažus ķiršus. Piepildiet to ⅓ ar sulu un pievienojiet minerālūdeni.

Apelsīnu un rabarberu

Apelsīnu un rabarberu

Sakapā 8 lielus rabarberu kātus un liek katliņā. Ielejiet 5 tases ūdens un pievienojiet ¼ glāzes cukura. Uzkarsē masu līdz vārīšanās temperatūrai, samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns apmēram 1 stundu. Dzērienu atdzesē un izkāš, tad pievieno glāzi svaigi spiestas apelsīnu sulas un dažas piparmētru lapiņas. Limonādi liek ledusskapī uz 3-4 stundām.

Melone un piparmētra

Melone un piparmētra

Blenderī sablendē 200 gramus melones līdz biezenim. Sajauc biezeni, piparmētras, 5 ēdamkarotes cukura, 50 mililitrus laima sulas un ielej 1 litru negāzēta minerālūdens. Gatavajai limonādei pievienojiet dažus ledus gabaliņus.

Citrons, upenes, vīnogas un ābols

Citrons, upenes, vīnogas un ābols

Sajauc ābolu sulu (200 ml), jāņogu sulu (200 ml) un ūdeni (600 ml). Pievieno cukura sīrupu un sauju uz pusēm pārgrieztu vīnogu. Atdzesējiet dzērienu. Pirms pasniegšanas izrotājiet ar piparmētras zariņu.

Bumbieris un salvija

Bumbieris un salvija

Uz glāzes dibena novietojiet ¼ laima. Pievienojiet 5 gramus salvijas lapu, 100 mililitrus bumbieru sulas un sasmalcinātu ledu. Pievienojiet ½ tējkarotes cukura sīrupa. Piepildiet ar gāzētu minerālūdeni līdz malām. Gatavo dzērienu izrotājiet ar salvijas lapu.

Dzērveņu morss
Dzērveņu morss ar medu var pagatavot no svaigām vai saldētās ogās.

Persiku un citronu

Persiku un citronu

Sagrieziet kubiņos 2 sulīgus persikus. Sajauc ar 1 glāzi cukura un 4 glāzēm ūdens. Liek uz uguns un vāra apmēram 10 minūtes. Izkāš caur sietu. Pievienojiet ¾ glāzes citrona sulas. Ielieciet limonādi ledusskapī. Pirms pasniegšanas izrotājiet ar piparmētras zariņu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv