Banānu cepumi ir ideāli piemēroti veģetāriešiem un gavēņiem, jo receptē nav dzīvnieku izcelsmes produktu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Banāni 3 gab
- Auzu pārslas 250 g
- Augu eļļa 90 ml
- Baltais sezams 2 ĒK
- Saulespuķu sēklas 50 g
- Rozīnes 75 g
- Kaltētus ķiršus 75 g
- Rieksti pēc garšas
- Ogas pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 298 ккал
Proteīns: 6.21 г
Tauki: 16.68 г
Ogļhidrāti: 31.1 г
Soļi
-
Sagatavojiet nepieciešamos produktus. Nomizo banānus. Nomazgājiet ogas, nomizojiet riekstus no čaumalas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
-
Banānus saspiež ar dakšu. Auzu pārslas 5 minūtes žāvē pannā, nepārtraukti maisot.
-
Ar banānu biezenim pievieno pārslas, rozīnes, kaltētus ķiršus, sezama sēklas, sēklas, augu eļļu un samaisa. Ja jums garšo skābie cepumi, kaltētu ķiršu vietā izmantojiet kaltētas dzērvenes.
-
Veido apaļus cepumus. Izklāj tos uz cepešpannas. Cep apmēram 25-30 minūtes.
-
Cepumus pasniedz uz šķīvja, dekorējot ar svaigām ogām un riekstiem.
Padoms!
Lai cepumi būtu veselīgāki, ņem negatavus banānus – tajos ir mazāk cukura.