Pupiņu zupa ar dārzeņiem

Balto pupiņu zupa multivārāmajā katlā ir ļoti vienkārši pagatavojama. Vienīgais, kas jums jādara, ir iepriekš izmērcēt pupiņas.

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Baltās pupiņas 200 g
  • Bekons 100 g
  • Dārzeņu buljons 1200 ml
  • Kukurūzas milti 30 g
  • Burkāns 50 g
  • Sīpols 50 g
  • Selerijas 50 g
  • Tomātu pasta 1 ĒK
  • Lauru lapa 1 gab
  • Rozmarīns 1 zariņš
  • Olīveļļas 1 ĒK
  • Malti pipari  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 51 kcal
Olbaltumvielas: 1.84 g
Tauki: 1.66 g
Ogļhidrāti: 7.15 g
Pagatavošana
60 min.Drukāt
  • Pupiņas iemērkt aukstā ūdenī un atstāt uz nakti. Pirms pagatavošanas pupiņas nomazgāt.
  • Bekonu sagriezt plānās šķēlēs. Burkānu rupji sarīvēt, sīpolu un seleriju smalki sagriezt.
  • Traukā ieliet olīveļļu, ievietot rozmarīna zariņu un ieslēgt režīmu «Ātrā pagatavošana». Uzkarsētajā eļļā izlikt bekonu un, apmaisot, to apcept, līdz iegūta zeltaina garoza. Ievietot atsevišķā šķīvī.
  • Tajā pašā eļļā nedaudz apcept dārzeņus. Ievietot atsevišķā šķīvī.
  • Ievietot traukā pupiņas, tomātu pastu, ieliet dārzeņu buljonu. Samaisīt un 1 stundu ieslēgt režīmu «Zupa».
  • Miltus rūpīgi samaisīt nelielā buljona daudzumā. Kad zupa uzvārījusies, ieliet miltu maisījumu, ievietot ap-ceptos dārzeņus, lauru lapu, piparus un sāli. Samaisīt un vārīt līdz programmas darba beigām.
  • Pirms pasniegšanas katrā porcijā ielikt apceptā bekona šķēles.

Pateicoties unikālajai mikroelementu kombinācijai, pupiņas ir labākais dabiskais nomierinošais līdzeklis. Tāpēc, ja tev ir atbildīgs pasākums vai eksāmens, palutini sevi ar pupiņu zupu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv