Citronu zupa ir ideālas vasaras pusdienas. Šī zupa tiek pagatavota ļoti ātri. Trauku iegūst ar patīkamu garšu un vieglu skābumu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Sviests 2 ĒK
- Sīpols 1 gab
- Milti 2 ĒK
- Citrona miziņa un sula 2 gab
- Dārzeņu buljons 1000 ml
- Piens 150 ml
- Jogurts (bez piedevām) 150 ml
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 23 ккал
Proteīns: 0.61 г
Tauki: 0.13 г
Ogļhidrāti: 4.71 г
Soļi
-
Pannā izkausē sviestu.
-
Pievieno sīpolus un sautē, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
-
Nepārtraukti maisot, pievieno miltus, viena citrona miziņu, buljonu un pienu.
-
Uzvāra un atstāj vārīties 5 minūtes.
-
Pievieno citrona sulu, pieber sāli un piparus — atdzesē.
-
Zupu izberž caur sietu, lej šķīvjos, rotā ar jogurtu.
-
Pasniedz istabas temperatūrā.