Zupa no jūraszālēm «Wakame»

Diētisku un ļoti mazkaloriju korejiešu jūraszāļu zupu ar liellopa gaļa parasti pasniedz sievietēm tūlīt pēc dzemdībām vai dzimšanas dienā. Zupai ir viegli sāļa garša un spilgts jūras aromāts.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Wakame jūraszāles 50 g
  • Liellopu gaļa 200 g
  • Sojas mērce 2 ĒK
  • Ķiploki 3 daiviņas
  • Sezama eļļa 2 ĒK
  • Augu eļļa 2 ĒK
  • Sāls 1 TK
  • Ūdens 2000 ml
  • Rīsi  
  • Skābēti kāposti  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 43 kcal
Olbaltumvielas: 2.19 g
Tauki: 3.63 g
Ogļhidrāti: 1.16 g
Pagatavošana
1 stunda. 30 min.Drukāt
  • Sagatavojiet zupas sastāvdaļas. Gaļu labi nomazgājiet un nosusiniet uz papīra dvieļiem. Ķiplokus nomizo un sasmalcina. Uzvārīt rīsus.
  • Zupa no jūraszālēm «Wakame» - 2
    Gaļu sagriež strēmelītēs, liek dziļā bļodā, pārlej ar sojas mērci un sezama eļļu. Samaisa un atstāj uz 30 minūtēm.
  • Zupa no jūraszālēm «Wakame» - 3
    Ievietojiet Wakame jūraszāles bļodā, pārklājiet ar lielu daudzumu karsta ūdens un atstājiet 15-20 minūtes. Pēc tam noteciniet šķidrumu un sasmalciniet jūraszāles.
  • Marinētu liellopu gaļu apcep pannā ar sviestu 3-5 minūtes. Pievienojiet ķiplokus, samaisiet un gatavo 1 minūti.
  • Ielieciet katliņā jūraszāles, pievienojiet gaļu, pārklājiet ar ūdeni, sāli un vāriet 30 minūtes.
  • Lej korejiešu jūraszāļu zupu dziļos traukos un pasniedz ar vārītiem rīsiem un skābētiem kāpostiem.

Kas ir Wakame?
Wakame — ēdamo jūraszāļu veids, ko tradicionāli audzē Japānā un Korejā. Aļģes piešķir zupām un salātiem unikālu garšu un tekstūru. Tajos ir maz kaloriju, bet daudz vitamīnu un minerālvielu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv